Търси

Апартамент "Мастило"

Той е едновременно семпъл и изчистен като дизайн, търсещ влиянията на скандинавския стил, но със силни цветни акценти.

Дневната зона е функционална и стилово обединена

Дневната зона е функционална и стилово обединена Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Коридорът е повлиян от скандинавския стил

Коридорът е повлиян от скандинавския стил Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Поглед към дневната зона

Поглед към дневната зона Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Малката елегантна кухня е почти изцяло синя

Малката елегантна кухня е почти изцяло синя Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Детската стая се радва на стени с красиви пастелни цветни петна

Детската стая се радва на стени с красиви пастелни цветни петна Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

В детската стая са доминиращи светлите пастелни цветове

В детската стая са доминиращи светлите пастелни цветове Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Наситено изумрудено зелена стена е акцент в спалнята

Наситено изумрудено зелена стена е акцент в спалнята Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Синьото присъства и в спалнята на родителите

Синьото присъства и в спалнята на родителите Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

Графичната тема в дизайна на интериора е най-силно изразена в малката баня

Графичната тема в дизайна на интериора е най-силно изразена в малката баня Автор / Източник: www.momistudio.com, Снимка: Яна Блажева

PREV NEXT

Интериорен дизайн: Моми Студио Интериор Дизайн, Антония Саранеделчева

Самото наименование на този интериор говори за определена характерност. Той е едновременно семпъл и изчистен като дизайн, търсещ влиянията на скандинавския стил, но със силни цветни акценти, които ви посрещат още в коридора.
Наситеното синьо на тавана и една от стените продължава и в кухнята, и в спалните. Оказва се, че то е резултат на едно от пристрастията на собствениците - любовта към морето.

Както обяснява Антония Саранеделчева, собственик на Моми Студио Интериор Дизайн, автор на проекта, „Замисълът на интериорния дизайн е да придава усещане за морския бряг, но пречупен през модерния градски начин на живот... За да се постигне желания простор са направени някои промени, като са обединени старата кухня с една от спалните, за да се получи отворено пространство, в което плавно се преминава от дневната към трапезарията и кухнята.“

Малката елегантна кухня е почти изцяло синя, но с омекотяващото присъствие на естествения цвят на светло дърво и графичната елегантност на плочките. Чрез умело подбрания текстил на тапицираните столове и килима тази графичност в дизайна е свързващата линия на кухнята с дневната и мястото за хранене. Резултатът е е една приятна и функционална стилово обединена дневна зона.

Синьото присъства и в спалнята на родителите като красиви завеси, но там акцентът е друг – наситено изумрудено зелена стена е фон на светло сивата тапицирана спалня и кокетното работно място в бяло и естествено дърво. Омекояващ ефект имат месинговите осветителни тела.

А обширната детска стая е обляна в светлина и се радва на стени с красиви пастелни цветни петна, фон на белите мебели. Пространството е организирано така, че децата да имат удобен кът за работа, достатъчно място за игра, място за четене до прозореца и място за съхранение на всичко необходимо. Наситеното синьо тук е само акцент и връзка с цялостния дизайн на апартамента. Доминиращи са светлите пастелни цветове, което прави стаята на децата може би най-привлекателната част от жилището.

Графичната тема в дизайна на интериора е най-силно изразена в малката баня. Монохромните плочки с красиви графични форми на бял фон създават силна характерност на интериора, но заедно с това и усещане за повече простор, а съчетанието на различни еднотипни десени в отделните зони на банята е интересно и оригинално решение.

Собствениците на този функционален градски апартамент, състоящ се от две спални и отворена дневна с трапезария и кухня се радват и на отделно гардеробно помещние – необходимост за модерното жилище днес.

Фотограф: Яна Блажева

Автор: Теменужка Захариева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори