Търси

Къщата с трите стени.

Къщата на архитектите от архитектурно студио Ковач представлява минималистична еднофамилна къща.

Къщата с трите стени

Къщата с трите стени Автор / Източник: www.kovacarchitects.com, photo: Lars Frazer

Първата гледка представлява деликатен мост.

Първата гледка представлява деликатен мост. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Входът на къщата.

Входът на къщата. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; foto: Lars Frazer

Прорези в стените на къщата намекват за пространството отвъд

Прорези в стените на къщата намекват за пространството отвъд Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Мостът се протяга, за да свърже жилищната част с къщата за гости и гаража.

Мостът се протяга, за да свърже жилищната част с къщата за гости и гаража. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Вътрешната стълба, която води към горното ниво на къщата.

Вътрешната стълба, която води към горното ниво на къщата. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Още един поглед към стълбата.

Още един поглед към стълбата. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Трапезарията е зона, обособена в общия дневен обем.

Трапезарията е зона, обособена в общия дневен обем. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Вътрешните решения са модерни, цветовете са топли и семпли.

Вътрешните решения са модерни, цветовете са топли и семпли. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Дневната, където в една линия следват кухня и трапезария.

Дневната, където в една линия следват кухня и трапезария. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Дворът е проектиран в сътрудничество с Памела Бъртън.

Дворът е проектиран в сътрудничество с Памела Бъртън. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

Във вътрешния двор на изток и юг има голям басейн и градина.

Във вътрешния двор на изток и юг има голям басейн и градина. Автор / Източник: www.kovacarchitects.com; photo: Lars Frazer

PREV NEXT

Проект и реализация: „Ковач архитектс”  - www.kovacarchitects.com
Снимки:  Lars Frazer

Къщата на архитектите от архитектурно студио Ковач представлява минималистична еднофамилна къща. Тя има неправилна форма, но гарантира драматично въздействие. Нейните обеми  се разгъват последователно пред погледа и ги откривате един след  друг, когато идвате по пътя. Това е търсен ефект. Архитектите го постигат чрез постепенното разкриване на отделните части на Къщата с трите стени, както са я нарекли от екипа на „Ковач архитектс”.

Тя се намира в Бевърли хилс, Калифорния и е разположена на хълм, върху парцел с нестандартна форма в края на дълга алея.  Когато се достигне до последната част на постройката, прорези в стените на къщата само намекват за пространството отвъд тях, и едва когато направите  последния завой,  се разкрива цялостната гледка, обрамчена от монолитните стени.

В къщата са използвани елементи, които обозначават пространството и рисуват прецизни гледки. За пристигащите по пътя към къщата първата гледка представлява деликатен мост, който определя началото на двора. Мостът се протяга, за да свърже жилищната част с къщата за гости и гаража. От едната страна, основните жилищни пространства са подслонени под двойна конзола, която сякаш само въздушно минава  отгоре, без да докосва основните носещи стени. Ефектът е едно вътрешно напрежение, като противовес на пасторалната хармония на околното пространство.

След като преминете през тази визуална котва и влезете във вътрешния двор, вие сте погълнати от остъклени обеми, чиято кулминация е в просторна семейна стая. В един общ правоъгълен обем са поместени удобната кухня с готварски остров, следва трапезарията и накрая е дневната зона. Вътрешните решения са модерни, цветовата гама е топла и семпла. Стъклените врати водят към огромни тераси на север и на изток. Във вътрешния двор на изток и юг голям басейн и градина се разкриват пред погледа ви и завършват картината. Дворното пространство е проектирано в сътрудничество с Памела Бъртън. 

Автор: Мая Янева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:18

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)



На сайта на ka6tata.com

затвори