Търси

Прозрачна къща от Япония – микромодел на вселената.

House N – така се нарича тази уникална жилищна сграда, проектирана от японското архитектурно студио Sou Fujimoto Architects

House N – така се нарича тази уникална жилищна сграда.

House N – така се нарича тази уникална жилищна сграда. Автор / Източник: Sou Fujimoto Architects

Вътрешното пространство е открито за погледите на минувачите

Вътрешното пространство е открито за погледите на минувачите Автор / Източник: Sou Fujimoto Architects

Втората конструкция маркира  пространството вътре.

Втората конструкция маркира пространството вътре. Автор / Източник: Sou Fujimoto Architects

Необичайното жилище и неговия макет

Необичайното жилище и неговия макет Автор / Източник: http://www.sou- fujimoto .net/

PREV NEXT

Въздушната концептуална архитектура на полупозрачното жилище е съставена от три самостоятелни и взаимно допълващи се модула, които изглеждат като вложени един в друг.

Външният модул, черупката, обхваща всички помещения, включително вътрешната градина. Втората конструкция маркира  пространството вътре в откритата обща зона.
Третият елемент е „най-малката матрьошка” и тя е, която създава микро-зоната в самото сърце на дома. Жителите на House N организират ежедневието си в тази тройна иновационна структура.

Общото вътрешно пространство е открито за погледите на минувачи и съседи, факт, който за Япония е не просто неприет, но и исторически недопустим. Вмъкнатите елементи са определени от степента на конфиденциалност на техните функции.
Необичайното жилище може детайлно да се разгледа на неговия макет.

Концепцията на проекта за три вмъкнати един в друг елементи изобразява безкрайността на съдържащо и съдържание. Това е модел, който демонстрира устройството на вселената, а и на целия заобикалящ ни човешки свят, доколкото самите държави, градове и сгради са негов израз. Стаите са вмъкнати в сградите, сградите са вмъкнати в кварталите, кварталите в градовете, градовете в държавите и т.н.

С творчеството на авторите на проекта може подробно да се запознаете на официалния сайт на студиото  http://www.sou-fujimoto.net/

Автор: Антоанета Салфидж

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:46

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)На сайта на ka6tata.com

затвори