Търси

Брой 07-2006 Изберете Брой-Година

Реализации

Две жилищни сгради в ансамбъл

Ансамбълът, който ще ви представим всъщност, е от няколко къщи, но тъй като не всички са завършени напълно, се спираме на първите две от тях.

За любовта към историята в една къща

Да запазим традицията днес е особено важно, тъй като вече все по-рядко се обръщаме към корените си и неусетно попадаме в плен на съвременните глобални течения.

Къщата на лалетата

Домът е и “отражението” на всеки човек в очите на другите, нещо много лично и съкровено, място, където прекарваме време със семейството, приятелите и дори със самите нас.

За къщата

Акустика на помещенията

Топлоизолациите през последните години са все по-широко коментирани и почти няма нова сграда, която да не се изпълнис някаква топлоизолационна система.

Звукоизолация и акустика на сгради

Експерименти в тази област от неспециалисти не биха довели до задоволителен резултат

Енергийна ефективност

Слънчевата архитектура – са спестим енергия

Интегрираното планиране и проектиране на жилищния климат, осветлението, архитектурата и строителните технологии от няколко години вече са основна тенденция в проектите на Schuco.

  • Етикети:

Когенерация - енергийната алтернатива на съвремието

Сътресенията, предизвикани през последните години от ръста при цените на енергията, доведоха до сериозно преосмисляне на инвестиционните планове въобще.

Интериор

Кашпи със собствено поддължане на влажността на растенията

Растенията са едно красиво и необходимо допълнение в нашето ежедневие. Като част от живата природа те неминуемо изискват и определени грижи, за да запазят добрия си външен вид.

  • Етикети:

Ирена Профирова- великолепие от форми и цветове

Необятност от чувства, инстинкт и интелект-талант. Ирена Прoфирова е избрала пътя на красивото, цветовете и формите.

  • Етикети:

Акустичен дизайн и принципи за създаване на домашно кино

Проблемът какво и как чуваме в затворени помещения и на открито е възникнал още от времето, когато хората са започнали да разговарят помежду си и да строят.

Домашното кино - как да постигнем перфектен звук?

Интервю с Бойко Трифонов - дългогодишен звукорежисьор и конструктор на озвучителни тела

Зa “мaгията” на “киното” в къщата

На 21.03.1895 г., братя Люмиер показаха пред “Дружество за подпомагане на промишлеността” в Париж своето изобретение - 30 секунден филм “Краят на работното време”.

В кадър - домашното кино.

Напоследък у все повече хора се появява и желанието да пренесат магията на киното, по-точно на гледането на кино в киносалон, в удобната обстановка на собствения си дом.

Градина

Екзотично ухание в лятната градина

Има нещо очарователно и предизвикателно в климата на умерените ширини да пресъздадеш екзотична градина.

Кашпи със собствена система...

Растенията са едно красиво и необходимо допълнение в нашето ежедневие. Като част от живата природа те неминуемо изискват и определени грижи, за да запазят добрия си външен вид.

Басейнът – въпрос на избор

Към оборудването на басейна има списък от много екстри, които задоволяват практични, естетични и специфични потребности на ползвателите на басейна.

Архитектура и дизайн

Екзотично ухание на лятната градина

Разгара на лятото, времето когато копнеем за море, красиви плажове и бронзов загар, екзотични ритми, аромати и блюда, тропически палми и цветове и какво ли още не.

  • Етикети:

Подвижна къща

Конкурсен проект за участие в международния архитектурен конкурс Living Box - Prefabricated Living Unit (Кутия за живеене - Сглобяема жилищна единица)

Модерна къща край морето

Проектът включва двуетажна масивна, жилищна сграда с използваема покривна тераса и гараж като допълващо застрояване.

Маршрути

Архитектурно-строителни прийоми...

Българската възрожденска архитектура, като рожба на многовековен съзидателен градеж, пленява днес със своята същност и форма.

Котел

Котел не е само място с величествена природа, свеж въздух и чисти планински води, но и важно културно-историческо средище.На сайта на ka6tata.com

затвори