Търси

Брой 02-2009 Изберете Брой-Година

Реализации

За малките детайли, които правят интериора на една къща

Една къща, създадена с толкова много любов и внимание към детайла, определено въздейства именно със силата и дълбочината на вложените чувства.

За къщата

Пукнатинообразуване на бетона и стоманобетона.

Времето за елиминиране възможността за поява на пукнатини в бетона е преди всичко периодът, преди те да са се появили.

Грубият строеж или началото на одисеята нов дом

Началото на годината обикновено свързваме и с плануването на сериозни начинания, тогава е и най-подходящият момент за стартиране на ново строителство – фамилната къща.

Видове зидани конструкции според предназначението и материал

Поради индустриализирането на строителството се развиха редица нови методи и технологии, които изместиха на заден план зидарията от основните строителни технологии.

Контрол на хидроизолации и хидроизолационни системи

От 6 октомври 2008 г. е в сила Наредба № 2 на МРРБ, свързана с проектирането, изпълнението, контрола и приемането на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения.

10-те най-често допускани грешки в хидроизолирането

Без претенции за статистическа достоверност представям десетте най-често срещани от мен грешки в хидроизолирането с битумни мембрани от 14-годишния си опит в тази област.

Кeрамични блокове POROTHERM

Въпреки настъпването на все по-нови и модерни технологии и материали, тухлите си остават все така търсен продукт.

Вентилация на покрива

Доказано е, че в един дом се образува 5–6 кг пара на човек на ден и тя циркулира отдолу нагоре. Това е една от причината за образуване на кондез.

Как да направим замазка и мазилка

Когато говорим за замазка, означава, че ще нанасяме разтвор на пода в помещението, а мазилка, когато измазваме стените на помещението.

SOS - провиснала и напукана стоманобетонна плоча

Какви са най-вероятните причини, които могат да доведат до напукване на плочата, непосредствено след изливане на бетона и какви са основните правила, които трябва да бъдат спазвани?

Интериор

С какво ще се отличава интериора на 2009 г.?

Какво ново да очакваме от дизайнерите за тази година – със сигурност необичайното и различното отново ще са на върха. Хибридни, силно въздействащи форми, обеми и цветове ...

ПАРАДОР 2009 – луксът като отправна точка

Все по-голям брой хора по света желаят домът им да бъде наистина персонално пространство – различно от всички останали, със свой характер и дух.На сайта на ka6tata.com

затвори