Търси

Брой 03-2006 Изберете Брой-Година

Реализации

Пасивните къщи

Разбира се, за хората, които никога не са се сблъсквали с този „строителен феномен”, няма да се разминем без малко суха техническа информация.

За къщата

Здрави основи с битумните хидроизолации

Колко пъти всеки един от нас се е сблъсквал с проблемите с влагата? Колко пъти сме се опитвали да намерим най-доброто и икономично решение?

Хидроизолация в основи с битумни мембрани

Изпълнение на изолационни работи в основи с битумни мембрани.

Хидроизолации в основи с мазани изолации

Описание и решаване на проблемите.

Изолацията на основите на сгради. 15 аспекта на този проблем

На кого е задължението за защита на сградите от външни и подпочвени води – на архитекта, конструктора, ВиК специалиста, инвеститора или изпълнителя?

Лошата изолация на подземната част на сградата я компрометир

Изолирането на подземната част на сградите е може би най-съществената и отговорна част, която след построяването не се вижда, но при лошо изпълнение може тотално да компрометира цялата сграда.

РVС дограмата на българския пазар

Да убеждаваме в предимствата на РVС дограмата вече почти не се налага. Дори утвърдилият се постулат, макар и не особено коректен, че при РVС дограмата няма конденз, говори най-малкото за всеобщо убежд

Залепване на стъклопакети в РVС профилни системи

Един познат от миналото метод за остъкляване – залепването към прозоречната рамка, се дискутира доста оживено напоследък и му се придава голяма актуалност при производството на РVС дограма.

Монтаж на PVC прозорци и врати

Поради нарастващите изисквания в строителството, спазването на установени норми придобива все по-голямо значение.

Енергийна ефективност

Пасивните къщи

Темата за пасивните къщи беше започната в първия брой на списанието.

  • Етикети:

Интериор

Земна топлина

Кашпи, вази, чинии, свещници, чаши, купи, фигури, пана... Преплетени с романтика флорални мотиви, изграждат релеф и рисунка, цветни пластични и естетични форми се допълват.

Как се проектира осветлението

Архитекти и дизайнери подбират видовете осветление според функция и конкретно интериорно или екстериорно решение.

Градина

Розова градина

Градинската роза се засажда два пъти в годината - рано напролет февруари-март, до края на май и след 15 октомври до настъпването на студовете.

Ключ към красивата градина е добрата и компетентна поддръжка

Първата крачка за създаването на една градина е проектирането и изграждането й. Но работата на фирмата озеленител не приключва с изпълнението на проекта.

Архитектура и дизайн

Слънчева къща - Първа награда за фамилна къща АРХИДЕЯ 2006

Сградата е разработена със сутерен и три жилищни етажа.

Старото и новото - заедно

Проектът е за еднофамилна жилищна сграда за сезонно обитаване. Представлява реконструкция на съществуваща сграда в Габровския Балкан и проектиране на нова пристройка към нея.

Далеч от градския шум

Подходът е от север от страната на улицата. Посредством алея в западната част на имота се достига до Главния вход, където са разположени двоен гараж и външна стълба към главния вход.

С поглед към витоша

Проектът за тази еднофамилна къща е изработен за сравнително малък терен от 300 м2, намиращ се в район “Витоша”, местността Карпузица.

Маршрути

В сърцето на Странджа - Малко Търново

Град Малко Търново се на мира в Югоизточна България, само на 9 км от границата с Република Турция.На сайта на ka6tata.com

затвори