Търси

Брой 02-2006 Изберете Брой-Година

Реализации

Високо в Родопите- каменната къща в Скребатно

Един интересен проект, роден от желанието на инвеститорите Стюарт Майлс и Даниел Маринов, и архитектите за съвременна реализация на оригинална българска къща, характерна за региона.

Успешен опит да се справиш сам

Представяме ви домът на младо семейство. Двамата съпрузи развиват частен бизнес. В противовес на динамичния им начин на живот техният дом е мястото за почивка уединение и любов.

За къщата

Топлоизолация на покриви

Все по-често се налага таванското помещение, намиращо се непосредствено под покрива да се превърне в удобно за обитаване, с което използваемата площ в жилището се увеличава.

Още нещо за стрехите и корнизите

Истинско нашествие от разнообразни стрехи и корнизи има по новите къщи около София и цялата ни нова България.

Покривът, битумните керемиди и още нещо...!

Покривът или петата фасада, както често го наричаме, може да бъде прекрасен, но може да ни заприлича на прекрасно лице със зле направена прическа или въобще липсваща такава.

“Където е текло, пак ще тече”

Обикновено, лятно време съзнанието на българина е заето или с планове за почивка, или с ремонти. Това са двете неизменни процедури, които ангажират битието ни...

Водоотвеждащи системи за покрива

Водоотвеждащите системи за покриви, или иначе казано улуците и водосточни тръби, са жизнено необходими за всеки покрив по нашите географски ширини.

Хидроизолационни системи на покриви

При проектирането на каквато и да е покривна хидроизолационна система (тя е в симбиоза с топлоизолационната система), нещата преминават през следните основни фази.

За всеки покрив - покривен прозорец

След като изградихте покрива и се погрижихте за безупречното му състояние, време е да превърнете подпокривното пространство във ваше любимо място за отдих и почивка!

Интериор

Maison et objet 2006 в Париж

От 27 до 31 януари 2006 г. в Париж се проведе традиционното изложение “MAISON ET OBJET” – единствено по рода си място, където можеш да намериш всичко за къщата.

  • Етикети:

Финландска сауна, но в България

В тази статия ще се опитам да отговоря на няколко доста често задавани въпроса за сауните ...

Неръждаемата стомана- новото лице на лукса

В последните години, наред с високите постижения на техниката в дома, се зароди нова ахритектурна тенденция на изчистените линии и простор, в които неизменна част заема неръждаемата стомана...

Градина

Килим от кокичета и минзухари

Луковичните цветя, които българите обичат да отглеждат и няма градина без тях, са характерни наши ендемити или са внос от Холандия.

Автоматизираните поливни системи

Известна е максимата на специалистите в областта: “ За да имате трева, която да ви радва окото, дайте й да яде, да пие и я косете редовно”.

Архитектура и дизайн

Вила в планината

Вилната сграда се намира в района на Перник, с. Кладница. Имотът е разположен на южния склон на Витоша.

В духа на традицията

Тази къща, на около 86 м2 застроена площ, се намира на стотина километра от София. Разположена е в обширен двор с наклон на запад, накъдето се разкриват далечни панорами към съседните планини.

На една редица

В разработените четири еднофамилни редови жилищни сгради е заложенo на уюта, топлината и оптимизма от бъдещите собственици.

Маршрути

Червената Църква - село Устина, Пловдивско

Една от най-ярките архитектурни забележителности oт епохата на Вселенски събор на Помирението, през 343 г. н.е., е Червената църква.На сайта на ka6tata.com

затвори