Търси

Брой 01-2006 Изберете Брой-Година

Реализации

Малка голяма къща

Eднофамилната къща се намира в гр. Банкя, кв. Михайлово.

Aнгличани препочитат да живеят в българска възрожденска къща

Проектът е за монолитна двуетажна сграда.

Сглобяема къща - гр. Банкя

Проектантите са постигнали съвършена функционалност, спазвайки всички изисквания на инвеститора.

Интериорът на дома - личното място

Домът е мястото, в което се прибираш вечер, където си почиваш, в което се чувстваш уютно, където ти е удобно.

За къщата

Как с минимални разходи да се преборим с конденза и мухъла

През зимния период в голяма част от жилищата по стенните и таванни повърхности се констатира поява на конденз, а впоследствие и на мухъл.

Жилища без влага

Влажните стени застрашват здравето на живущите и целостта на сградата. Освен това, за отопление на жилищните помещения трябва да се изразходва значително повече енергия.

За професионализъм, против некомпетентността - интервю

Проф. Назърски, отново съм при вас с нови въпроси за строителни технологии и материали. Този път темите са: открити тераси, топло- и хидроизолиране, причини за появата на конденз и мухъл в помещенията

Покривът, като градина - лукс или необходимост?

За страните по света покривът като градина вече е факт. Необходимост или лукс, интересът към покривното озеленяване непрекъснато расте.

  • Етикети:

Помощ! Нова дограма и плесен вкъщи

Сигурно мнозина са били изненадани, когато след подмяна на старата дървена дограма с нова РVС, прозорците в студени дни започват да се запотяват, а по стените се появават плесени...

Интериор

Термокерамични покрития

Известно е, че температурата на ограждащите повърхности ( стени, под и таван) на помещенията е относително по-ниска от средната температура на въздуха в тях.

  • Етикети:

Градина

Зимната градина

Зимната градина е широко понятие за съвременните домашни условия. Тя включва от широко пространство между двете стъкла, остъкления балкон до специално място със стъклен покрив за обилна светлина.

Цветята в интериора

Претърпелите разочарования любители цветари знаят, че трябва да се спазват съветите за поставяне на точното място на всяко цвете.

Архитектура и дизайн

Къща с плосък озеленен покрив

Къщата е ситуирана на централно място спрямо границите на парцела. Проектът предвижда сутерен, две надземни нива и озеленена покривна тераса.

Високо в планината

Проектираната къща всъщност е основно преустройство на започната през 1984 г. и незавършена сграда.

Маршрути

Белинташ

Често се случва да търсим чудесата далеч, на незнайни места, а понякога те са много близо до нас. За първи път чух за Белинташ на една фотографска сбирка, преди около година и половина...

България на длан

“Алтернативно театрално образователно сдружение - България на длан” представя една уникална пътуваща театрална атракция с идеята да ни срещне отблизо с богатото ни културно-историческо наследство.На сайта на ka6tata.com

затвори