Търси

Тенденции в коледната украса за дома

И както всичко се променя непрекъснато, празничната декорация отново е още по-пленителна и неотразима.

Блясъкът - основен елемент на празничния декор

Блясъкът - основен елемент на празничния декор Автор / Източник: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Символика и минималистично очарование

Символика и минималистично очарование Автор / Източник: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Нестандартни превъплъщения в светлини

Нестандартни превъплъщения в светлини Автор / Източник: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Пастелните меки и неутрални тонове - хит тази Коледа

Пастелните меки и неутрални тонове - хит тази Коледа Автор / Източник: www.italianbark.com

Празничната зимна палитра-вдъхновение от скъпоценните камъни и минерали

Празничната зимна палитра-вдъхновение от скъпоценните камъни и минерали Автор / Източник: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Флоралните елементи отстъпват място на животинския свят

Флоралните елементи отстъпват място на животинския свят Автор / Източник: www.moderndesign.org

Символика и минималистично очарование

Символика и минималистично очарование Автор / Източник: www.sokolvineyard.com

Символично представяне на коледното дърво

Символично представяне на коледното дърво Автор / Източник: www.images-free.net

Синьо-зелено, аквамарин и индиго са хит тази година

Синьо-зелено, аквамарин и индиго са хит тази година Автор / Източник: www.tifannyfrench.info

Смесвайте, експериментирайте, импровизирайте!

Смесвайте, експериментирайте, импровизирайте! Автор / Източник: www.christmasworld.messefrankfurt.com

Традиционната коледна звезда в необичайни форми и цветове

Традиционната коледна звезда в необичайни форми и цветове Автор / Източник: www.italianbark.com

Изящество и минималистично очарование

Изящество и минималистично очарование Автор / Източник: www.italianbark.com

PREV NEXT

Подготовката за най-светлите празници от годината е в разгара си, а Коледния дух сякаш витае във въздуха. Наред с усилените приготовления за вълшебния празник, подаръците за любимите хора и планирането на незабравима ваканция, изборът на подходяща украса за дома е може би едно от най-вдъхновяващите занимания. И както всичко се променя непрекъснато, празничната декорация отново е още по-пленителна и неотразима.

Цветовете на Коледа

Цветовете са първото нещо, което предизвиква емоционална реакция у хората, ето защо цветовата палитра се оказва по-важна даже от самата декорация. Празничният декор отдавна вече не е просто комбинация от червено, зелено и бяло. Природните пастелни нюанси в съчетание със синьо-зелено са хит в тенденциите на украса за Коледа. В условията на стрес и забързано ежедневие все повече хора намират мир и спокойствие в цветовете от пасторалната идилия, които отново ще присъстват в цялото си очарование. Връщането към основите е ясно очертаваща се тенденция в интериора през последните няколко години. Скандинавското влияние, в което неутралните цветове се комбинират с контрастни текстури и нюанси ще се задържи и тази зима. Очарователното, меко розово отново ще създава усещане за нежност и хармония. Традиционният червен цвят този път се развива до по-интензивни нюанси, като персийско червено и бордо. Връзката ни с природата, пресъздадена чрез маслинено зелено и ултрамарин ще създава очарователна атмосфера в домовете. Тенденциозното синьо от миналата година се трансформира до актуалните по-тъмни тонове на индиго, мастило и деним. Блясъкът е основен елемент на повечето празнични декори, изразен в сребристи и златисти коледни акценти, в комбинация със заскрежено бяло.

Символика и минималистично очарование

Коледа предоставя възможност да изразим собствените си вкусове и да развихрим въображението си. Традиционните предмети за декорация на дома вече са представени по символичен начин. Дори коледното дърво придобива по-различен вид. Символиката и минималистичният подход са главни направления в празничната украса. Модерният декор черпи вдъхновение от японската естетика в създаване на спокойна, медитивна атмосфера с деликатни цветове и материали. Декоративните елементи са представени в минималистични форми и прости материали – стъкло, метал, порцелан и хартия. Черни и бели орнаменти с глазирана релефна повърхност украсяват празничната трапеза и рафтовете. Висящите коледни чорапи този път са необичайно изместени от цветни ръкавици, пълни с лакомства и играчки за най-малките.

Природата влиза в домовете
Дървото прави силно представяне в декоративни фигури – дървени подноси, свещници, фенери, клонки и иглолистни венци, както и висящи орнаменти във формата на животни и еластични конуси. Елементите от необработена дървесина, в комбинация с празнично „облечени“ свещи също обират овациите. Флоралните акценти от миналата Коледа сега отстъпват място на животинския свят, проектиран с представители на подводната фауна, джунглата и гората.

Фолклорни и винтидж елементи
Елементите от фолклора влизат в празничния интериор в тъмно червени, жълти и сини нюанси за създаване на неповторимо топла атмосфера с хумористичен щрих. Тазгодишният коледен спектакъл съчетава изящество и красота с полъха от миналото. Винтидж стилът е очарователно старомоден, сърдечно уютен и понякога весело оптимистичен. При декорацията на стените, мислете еклектично.
Еклектиката е интригуващо превъплъщение на винтидж атмосферата, с красиви бохемски нотки и фолклорни мотиви. Тук може да експериментирате и да смесвате привидно несъвместими неща. Не е необходимо елементите да принадлежат към един и същ комплект, а просто да са обединени от тематичната коледна тема и цветова схема. Ориенталските килими и ръчно изработените черги ще допълнят атрактивно празничния уют. Ексцентричната проекция на коледната елха със своеобразни мотиви от фолклора все повече вдъхновява дизайнерите.

Коледа отново ни изненадва с вдъхновяващи тенденции и едновременно пищен и елегантен декор. И нека не забравяме, че най-важната част от светлия празник са споделените мигове с любимите ни хора.

Автор: Румяна Бонева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори