Търси

Най-интересното от новите продукти, представени на IMM Кьолн

Мeбелният панаир в Кьолн – това първо изложение за интериорен дизайн на годината, ви позволява да се потопите в глобалния пазар на мебели, иновативни продукти и решения за бани, подове и осветление.

Щандът на Moroso на панаира в Кьолн.

Щандът на Moroso на панаира в Кьолн. Автор / Източник: Moroso

De Sede - маса DS-615 с основа от кожа -дизайн Mario Ferrarini

De Sede - маса DS-615 с основа от кожа -дизайн Mario Ferrarini Автор / Източник: imm cologne

delight - масички от стъкло дизайн на Sebastian Herkner за Pulpo

delight - масички от стъкло дизайн на Sebastian Herkner за Pulpo Автор / Източник: Herkner

Frame TV дизайн на Yves Béhar може да показва ваша снимка, когато не работи

Frame TV дизайн на Yves Béhar може да показва ваша снимка, когато не работи Автор / Източник: Samsung

Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann

Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann Автор / Източник: Herkner

Диван Paipaï дизайн на Lucidi Pevere за © ligne roset

Диван Paipaï дизайн на Lucidi Pevere за © ligne roset Автор / Източник: © ligne roset

Дъжд от светлина в стаята за SPA на Lucie Koldova

Дъжд от светлина в стаята за SPA на Lucie Koldova Автор / Източник: Stylepark

Mасата pli на френската дизайнерка Victoria Wilmotte

Mасата pli на френската дизайнерка Victoria Wilmotte Автор / Източник: azuremagazine.com

Das Haus - къщата от светлина на Lucie Koldova

Das Haus - къщата от светлина на Lucie Koldova Автор / Източник: Imm Cologne

DS-1000- дизайн на Ulrich Kössl и екип на de Sede

DS-1000- дизайн на Ulrich Kössl и екип на de Sede Автор / Източник: De Sede

Щандът на B & B Италия - новата колекция мебели за навън

Щандът на B & B Италия - новата колекция мебели за навън Автор / Източник: B & B

Щандът на Cassina в Кьолн

Щандът на Cassina в Кьолн Автор / Източник: Cassina

Eтажерката Swing на EVE Collection, която с едно движение се превръща в маса.

Eтажерката Swing на EVE Collection, която с едно движение се превръща в маса. Автор / Източник: EVE Collection

Eтажерката Swing на EVE Collection, която с едно движение се превръща в маса.

Eтажерката Swing на EVE Collection, която с едно движение се превръща в маса. Автор / Източник: EVE Collection

PREV NEXT

От 15 до 21 януари около 1200 водещи изложители, известни дизайнери и творци от 50 страни представиха на Мeбелният панаир в Кьолн новите си продукти и нови варианти на вече известни такива, както и оформящите се тенденции, а посетителите бяха около 125 000.

Според специалистите тази година като мото на панаира в Кьолн би могло да се изполва определението "весела нормалност вместо превъзбудена сензационност".‘ Очевидно е едно забавяне на скоростта, съсредоточаване върху постоянството и еволюционното развитие.

Всяка година организаторите на панаира канят известен млад дизайнер, който да представи своето виждане за идеалната къща - “Das Haus - Interiors on Stage”. Тази година такъв гостуващ дизайнер е Lucie Koldova – чешка дизайнерка, която живее между Париж и Прага и е директор на  групата Brokis, чешка марка, специализирана в проекти за осветление, съчетаваща високите технологии и майсторството на чешките стъклари. Съвсем естествено, нейният проект е посветен на светлината и носи името "Light Levels". Идеята на нейната концепция е, че чрез осветлението могат да се създадат бекрайно много настроения и сценарии. „... и затова светлината винаги ме очарова“, казва тя.

По време на панаира бяха представени за първи път множество нови продукти, някои от които особено впечатляващи. Нещо като шезлонг, нещо като дневно легло, "DS-1000", дизайн на Ulrich Kössl и дизайнерския екип на de Sede, ви подканва незабавно да го пробвате.

Столът Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann е част от по-голяма колекция, която ще бъде представена тази година. Merwyn има уникален елемент за подлакътник, който лесно може да се добави към стандартния стол. А формата на масичките от стъкло Delight на Sebastian Herkner за Pulpo са вдъхновени от турския локум.

Френската дизайнерка Victoria Wilmotte е известна с елегантните си проекти и с неочаквани материали. Нейната вече популярна маса Pli, която има за основа нагъната неръждаема стомана, тази година беше представена като красива маса за хранене с плот от зелен мрамор и основа в дълбоки, органични цветове на скъпоценни камъни.

А диванът Paipaï дизайн на Paolo Lucidi и Luca Pevere за Ligne Roset ви създава усещането, че седите в цвете. Формата му е вдъхновена от оригами техниката и позволява той да бъде поставен дори и в центъра на стаята, защото ефектът се наблюдава от всички страни.

Тази година изложението има и нов формат - "Pure Architects for smart interiors". Форматът "чисти архитекти за интелигентни интериори" е платформа за представяне на новаторски интериорен дизайн с фокус върху банята и интелигентната автоматизация на сградата, насочена главно към архитектите, дизайнерите, проектантите и интериорните архитекти, но естествено привлича и заинтересованите потребители. Един от интересните продукти в него - телевизорът Frame TV дизайн на  Yves Béhar за Samsung е пример за обект, който обединява висок дизайн и технологии. След като сте приключили с гледането на телевизия, можете да превключите към режим Art TV и екстремният LCD екран ще изглежда като произведение на изкуството - избрано от Samsung Art Store или от вашата собствена колекция.

Една от тенденциите, наблюдавани по време на панаира - функционалност, гъвкави мебели, които ни позволяват да живеем удобно, независимо от размера на жилището. Такава е етажерката Swing на EVE Collection, която имаше голям успех - с едно движение тя се превръща в удобна маса за хранене. И при това не е необходимо да разчиствате рафтовете от нещата по тях!

Това са само една малка, но съществена част от интересните нови продукти, представени по време на панаира в Кьолн. Повече за тенденциите можете да
видите в предишната публикация
- Тенденциите в интериора през 2018.

Автор: Теменужка Захариева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори