Търси

Фруктиера с ябълки и моркови за новогодишната трапеза

Изненадайте гостите със салата с форма на подкова

Салфетките може да са по-ярки или поне в наситените тонове, които вече присъстват в новогодишната украса.

Салфетките може да са по-ярки или поне в наситените тонове, които вече присъстват в новогодишната украса. Автор / Източник: Интернет

По масата може да наредите блестящи играчки в синьо и бяло.

По масата може да наредите блестящи играчки в синьо и бяло. Автор / Източник: Интернет

По масата може да наредите блестящи играчки в синьо и бяло.

По масата може да наредите блестящи играчки в синьо и бяло. Автор / Източник: Интернет

Чиниите украсете с естествени елхови клонки, вързани с бели или сребърни копринени панделки.

Чиниите украсете с естествени елхови клонки, вързани с бели или сребърни копринени панделки. Автор / Източник: Интернет

Чиниите украсете с естествени елхови клонки

Чиниите украсете с естествени елхови клонки Автор / Източник: Интернет

 Конят обича оригиналните неща и е изключително благосклонен към предмети, сътворени със собствени ръце.

Конят обича оригиналните неща и е изключително благосклонен към предмети, сътворени със собствени ръце. Автор / Източник: Интернет

Празнична трапеза

Празнична трапеза Автор / Източник: Интернет

салата Конска глава

салата Конска глава Автор / Източник: www.russianfood.com

ъъВариант на Салата

ъъВариант на Салата "Подкова" Автор / Източник: http://ovkuse.ru/recipes/salaty-podkova-dlya-loshadi/

Салата „Подкова”

Салата „Подкова” Автор / Източник: http://ovkuse.ru/recipes/salaty-podkova-dlya-loshadi/

PREV NEXT

Празничната новогодишна маса не се изчерпва с богатите и вкусни блюда. Колкото по-забележителна, блестяща и красива е трапезата, толкова по-приповдигнато ще е настроението на гостите, което пък е гаранция за весел и незабравим празник.

Напоследък все по-актуално стана да съобразяваме новогодишната трапеза и с още един символ, този на животното господар на годината според древния китайски зодиакален календар. И тъй като 2014-та  година ще се покровителства от Синия дървен кон, то ако искате новогодишната маса да почете неговите предпочитания и да се съобрази с неговите капризи, сътворете декорация в бяло, синьо и зелено или зрелищна комбинация от тези цветове.(http://www.ka6tata.com/interior/tendencii-stilove-dizain/article/1514)

Новогодишната маса застелете с чисто бяла покривка, по която е добре да има ръчни дантели и шевици. Конят обича оригиналните неща и е изключително благосклонен към предмети, сътворени със собствени ръце. 

Красива ваза с естествени клонки или купа с есенно-зимни плодове като шишарки, шипки, орехи, ще придаде доза уют на празника. Не забравяйте да включите в декораивната купа ябълки или моркови – любими лакомства на животното – пазител на годината.

Чиниите украсете с естествени елхови клонки, вързани с бели или сребърни копринени панделки. По масата може да наредите блестящи играчки в зелено и синьо. Салфетките, те може да са по-ярки или поне в наситените тонове, които вече присъстват в новогодишната украса. Тях можете да ги допълните с дребни фигурки на севери животни – еленче, бели мечета, снежни човеци.

В чест на Коня би било добре да аранжирате на трапезата  негов личен кът. Поставете в един от ъглите, а защо не и в центъра на масата предмети, свързани с бита на животното – чаша вода, венец от сено и разбира се – подкова. Ако пък имате време и искате подобаващо да впечатлите новият годишен талисман , а и вашите гости,  оформете някои от водещите блюда с изображение на конска глава или подкова.

Ето няколко идеи за празнични блюда, които с визията си ще разнообразят новогодишната трапеза и със сигурност ще направят впечатление на гостите.

Салата „Конска глава”
Продукти: Пилешко бутче или пилешки гърди – 1 бр.; краставица – 1 бр.; гъби – 200 – 300 гр.; лук – 1 бр.; олио; яйца – 4 бр.; майонеза; сол на вкус
Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват твърдо и се охлаждат. Пилешкото се сварява добре в подсолена вода. Охлажда се. Лукът се нарязва на малки кубчета. Гъбите се измиват и се нарязват на дребно. Запържват се с лука за около 10 минути. Пилешкото се накълцва на дребно. Краставиците също се нарязват на кубчета. Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. В отделен съд се смесва месото с краставичките. Посолява се и се разбърква с майонеза. Желтъците също се прибавят към сместа. Върху плоско блюдо се поставят салатата от пилешкото с краставиците от една страна и гъбите от друга. С помощта на нож се оформя силует на конска глава.

Салата „Подкова”
От моркови, извара и колбаси 
Продукти
600г варен колбас, 150г моркови, 80 г диетична извара, 2-3 листа зелена салата, 1 стрък зелен лук, майонеза.
Начин на приготвяне
Морковите се почистват и се настъргват. Нарязват се зеленият лук, салатата и колбасите. Продуктите се смесват в дълбок съд и се прибавят изварата и майонезата. Готовата и овкусена със сол смес се изсипва в плоска чиния. Оформя се като подкова и се украсява със зеленина.

Оформянето на новогодишните салати като подкова е много лесно. По този начин може да сервирате всеки вид салата, особено ако в рецептата присъстват маслините.

Автор: Антоанета Салфидж

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори