Търси

Посрещнете Новата 2014-а със снежнобял интериор

Стилистиката да е прозрачна и чуплива, с намигване за снежни поля и заскрежени предмети.

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ Автор / Източник: интернет

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ Автор / Източник: Интернет

Конят обича естествените материи и натуралните материали.

Конят обича естествените материи и натуралните материали. Автор / Източник: Интернет

Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома.

Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома. Автор / Източник: Интернет

Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома.

Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома. Автор / Източник: Интернет

Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки

Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки Автор / Източник: Интернет

Изработените от вас и вашите деца украси от естествени материали задължително ще направят добро впечатление

Изработените от вас и вашите деца украси от естествени материали задължително ще направят добро впечатление Автор / Източник: Интернет

Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки и елхови клонки.

Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки и елхови клонки. Автор / Източник: Интернет

Всичко, направено от вълна, памук, разкрасено с бродерии и шевици има място в коледния декор.

Всичко, направено от вълна, памук, разкрасено с бродерии и шевици има място в коледния декор. Автор / Източник: Интернет

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ

Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ Автор / Източник: Интернет

Новогодишният интериор да е премерен и спокоен

Новогодишният интериор да е премерен и спокоен Автор / Източник: Интернет

Включете подковите в празничния декор, но да са четен брой.

Включете подковите в празничния декор, но да са четен брой. Автор / Източник: Интернет

Конят обича естествените материи и натуралните материали.

Конят обича естествените материи и натуралните материали. Автор / Източник: Интернет

PREV NEXT

Нагиздете елхата с белоснежни и сребърни играчки, ледени висулки, сърца и снежинки. Разпръснете навсякъде бели предмети, сякаш следи от сняг – бели свещи, искрящи топки, заснежени елхови клонки, шишарки и всевъзможни фигурки на обитатели на полюсите – пингвини, бели мечки, северен елен. Замечтани ангелчета със светли лица ще направят коледната ви колекция още по- нежна и умиротворяваща.

На масата подредете чистобяла посуда. Асамблирайте я със семпли бели и сребърни кърпички, поставете свещници напомнящи ледени късове или бели топки сняг. Салатиерите и фруктиерите може също да са от кристал, но непрозрачен,  с ефект на заскрежено стъкло. 

Нека всичко наоколо да блести, все едно са искрици от сняг. Подобен новогодишен интериор ще създаде усещане за нежност, лекота, спокойствие и вълшебство. В подобно обкръжение почитателите на зимата нито за миг няма да загубят усещането за вълшебство.

Присъствието на повече бяло в дома ще внесе в новата година  покой и безметежност, ще я зареди с чиста енергия, ще повдигне духа. Бялото – символ на чистотата и обновлението, е идеалният фон, ако искате да започнете годината на чисто!

Според китайския календар 2014 е година на Синия дървен кон. Източните астролози изказват различни мнения по повод водещия за годината цвят. Някоито твърдят, че това е зеленото, защото символ на зодиакалния талисман е дървото. Според  други Синият дървен кон ще се чувства най-добре в синя обстановка, доколкото този цвят, особено чистите му и плътни нюанси, стимулират мисълта, придават задълбоченост и възвишеност на обстановката. Повечето зодиакални тълкуватели обаче са еднодушни, че годишните вибрации със сигурност могат да се хармонизират с бяло и по- точно снежното, загадъчно-хладно, искрящо и хрущящо като скреж. Именно чистотата на бялото, която невидимо съдържа всички останали цветове, е идеален фон за ново начало, за постигане на съкровените мечти, дори и най-невероятните. 

Конят е символ на семейните ценности  и се очаква той да помогне за укрепавнето на семейните отношения. Възможно е точно тази година да срещнете своята сърдечна половинка и доста бързо да сключите брак, да промените местожителството си, да се преместите в по-голям дом или да получавате неочаквана подкрепа от приятели, роднини и колеги. Като цяло промените в живота към добро тази година ще са обозрими и напълно възможни. Източните мъдреци обаче  напомнят, че животното – покровител  може да донесе успехи само на тези, които го посрещнат подобаващо. 

Новогодишният интериор да е премерен и спокоен
Конят е спокойно и степно животно, което се плаши от ярки цветове.  За предпочитане е да го посрещнете със семпъл, изчистен декор, без пищен блясък и крещящи съчетания. Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ, за заскрежените клони на дърветата и прозрачната кора на заледеното езеро. Не пропускайте да включите синьото и зеленото и то в най-сочните им и плътни оттенъци. 

Дървените играчки за елхата, изработените лично от вас и вашите деца украси от естествени материали задължително ще направят добро впечатление на благородното животно, което цени оригинала и креативността. Според поверието именно в Новогодишната нощ малката дървена висулка или пък старата метална подкова ще се превърнат в амулет със свещена сила. Ако решите да включите подковите в празничния декор, то е добре да знаете, че на Изток е прието да се поставят в дома само четен брой подкови като най-голямата се закача над входната врата. 

Сред аксесоарите за новогодишната украса  може да включите композиции от живи цветя, икебана, елхови клонки. Зелената композиция поставете в центъра на стаята или на ниска масичка, но на видно място до стената. Според източното поверие добър новогодишен акцент са свещите и пеещите звънчета. Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома. 

Конят обича естествените материи и натуралните материали. Всичко, направено от вълна, памук, разкрасено с бродерии и шевици има място в коледния декор. Изключително подходяща за случая ще е и популярната стилистика на алпийските планински къщи или пък стила кънтри, където всеки елемент е автентичен, оригинален и създаден от натурални материали.

Подходящ декоративен елемент за новогодишния интериор е композицията от стъклени бутилки и, разбира се, аксесоарите от сено. На Изток сеното се превързва с червен конец или панделка, която символизира юздата на коня. Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки и елхови клонки. В годината на Коня композицията в стъклениците може да направите от любимите лакомства на животното-тотем, а именно – разноцветни ябълки и моркови.

И не забравяйте – Конят много обича семейните „ясли”.  Сигурният начин за добро и запомнящо се посрещане на пазителя на 2014-та година е, като подготвите празничната украса заедно с всички членове на фамалията. 

Автор: Антоанета Салфидж

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори