Търси

Горещите тапети на сезона

Новите продукти за стена представени на Хаймтекстил 2017.

„Геометричните дизайни” активно присъстват в колекциите тази година

„Геометричните дизайни” активно присъстват в колекциите тази година Автор / Източник: Домко, www.domko.com

„Еко” темата е силно застъпена при всички производители

„Еко” темата е силно застъпена при всички производители Автор / Източник: www.domko.com

Представени са метални цветове като мед, бронз, злато

Представени са метални цветове като мед, бронз, злато Автор / Източник: www.domko.com

3D кубове, каре, точки са особено популярни

3D кубове, каре, точки са особено популярни Автор / Източник: www.domko.com

Райетата също са актуални

Райетата също са актуални Автор / Източник: www.domko.com

Сиви, пясъчни или бели тонове активно присъстват

Сиви, пясъчни или бели тонове активно присъстват Автор / Източник: www.domko.com

„Геометричните дизайни” са особено актуални тази година

„Геометричните дизайни” са особено актуални тази година Автор / Източник: www.domko.com

Графични  и орнаментални десени са особено популярни

Графични и орнаментални десени са особено популярни Автор / Източник: www.domko.com

„Енергия и настроение” характеризират друга тендениция

„Енергия и настроение” характеризират друга тендениция Автор / Източник: www.domko.com

Тапети от тенденцията „Енергия и настроение”

Тапети от тенденцията „Енергия и настроение” Автор / Източник: www.domko.com

Комбинират се бонбонени цветове със студени нюанси

Комбинират се бонбонени цветове със студени нюанси Автор / Източник: www.domko.com

Цветя и флорални мотиви продължават да са популярни

Цветя и флорални мотиви продължават да са популярни Автор / Източник: www.domko.com

Сложно изградена повърхност с метални отблясъци, Dimora

Сложно изградена повърхност с метални отблясъци, Dimora Автор / Източник: www.heimtextil.messefrankfurt.com

Тапети в коралово и пясъчни ивици -Zambaiti Parati S.p.a.

Тапети в коралово и пясъчни ивици -Zambaiti Parati S.p.a. Автор / Източник: www.heimtextil.messefrankfurt.com

Пастелни тъмни орнаменти и сиви нюанси - Carabao

Пастелни тъмни орнаменти и сиви нюанси - Carabao Автор / Източник: www.heimtextil.messefrankfurt.com

Съвременна орнаментика. Тапети в топла и студена гама.

Съвременна орнаментика. Тапети в топла и студена гама. Автор / Източник: www.heimtextil.messefrankfurt.com

Тапети за деца

Тапети за деца Автор / Източник: www.heimtextil.messefrankfurt.com

PREV NEXT

Новите продукти за стена, представени на Хаймтекстил 2017 са обогатени с орнаментика и отблясъци; синьото е новото черно; преобладават пастелните тонове.  

Интериорният дизайн постоянно се променя. Той се влияе значително от развитието на обществото и външни фактори. Водени от тези тенденции можем да откроим актуалните мотиви и цветове при тапетите за 2017. Присъстват ярки цветове, без ограничения в комбинациите. Преобладават метални отблясъци, както сини, зелени и бледо розови цветове. Неизменното жълто и сиво все още присъстват, характерни със своята тежест.

Ето и някои акценти: 

„Еко” темата е силно застъпена при всички производители.
Изразява се с връщане към природата - ефекти на натуралните визии на камък и дърво. Използват се много натурални, топли цветове и естествени материи като памук и лен. При тапетите духът на природата е пресъздаден чрез модерно звучене, чисти и изтънчени мотиви, и огромно разнообразие от текстури. Присъстват корк, бамбук, мрамор, както широк асортимент от флорални мотиви в топли земни нюанси. Те придават много топло чувство, създават стилна и уютна атмосфера във всеки интериор.

„Mетален блясък” може да бъде открит в колекциите тази година. Великолепни и бляскъви десени олицетворяват тази тенденция. Те си кореспондират с модерния дух на времето, в което живеем. Представени са метални цветове като мед, бронз, злато. Те допринасят за повече стил в помещението и придават уют на градската атмосфера.

„Геометричните дизайни” активно присъстват в колекциите тази година. Те придават специфичен стил в интериора и са добро решение за акцент. Графични и орнаментални десени, 3D кубове, райета, каре, точки са особено популярни. Използват се тъмни цветове като черно и антрацит, комбинирани със сиви, пясъчни или бели тонове. Много активно присъства черното и синьото, в елегантна комбинация с бяло.

„Енергия и настроение” характеризират друга тендениция. Като цяло цветовете са ярки и са заредени с настроение. Инспирирани са от природните форми и енергия. Цветя и флорални мотиви продължават да са популярни. Комбинират се бонбонени цветове със студени нюанси. Правят се смели съчетания като жълто със синьо и зелено, както и тюркоаз с розово. Червеното се използва предимно в неговия малинов нюанс.

Колекциите от Heimtextil 2017 предлагат богат избор наред с ефектни модели. В луксозните флийс-тапети са втъкани малки стъклени песъчинки, които блещукат на светлината. Още по-силна индивидуалност може да се постигне с помощта на по-големи зърна - златни, сребърни, черни или кристални – чрез които се създават истинските уникати за стена.

За първи път в света, тази година Heimtextil представя комбинация от тапет и осветление: миниатюрните LED светлинни източници са оформени като звезди, които клиентите могат да разполагат по желание върху тапета. Така се получава тапет с вградена LED технология, чиито тънки кабели не развалят илюзията за вграждане. Светещите звезди са свързани към електрическата мрежа със стандартен адаптер и може да се загасват.

Тапети с вид на метална повърхност. Отдавна са известни тапетите с вид на бетон или дърво, но не и с качествен изглед на оксидиран меден или железен лист. За да се постигне техния уникален характер и груб чар върху стената, дизайнерите експериментират с железни и медни стружки, които подчертават триизмерния им образ.

Текстилните теми при тапетите, включително дамаска и преоткритото моаре, разкриват модерната визия на класическа основа. Все пак, новото поколение не се възприема като старомодно, защото е белязано от съвременен шик и изящество: техниката на топъл печат позволява прецизното кръстосване на щриха, усещат се и най-фините линии с висок релеф; прозирните сенки и размити тонове създават дълбочина. Фонът е сух, матов, с вид на текстил, а декорацията има копринен блясък.

Природата присъства активно върху тапетите, най-вече под формата на разнообразни растения: фините дървесни изображения напомнят за японски рисунки с туш; големите тропически листа или тръстиковите стъбла са раздвижени от вятъра и графично стилизирани; цветните папагали изникват от тропическата джунгла. Реалистично изрисуваните картини в стила на илюзорни стенни рисунки показват, че възможностите за дигиталния печат все още не са напълно изчерпани.

Цветовата палитра на тапетите е много богата – пастелните нюанси на синьото, зеленото и топлите цветове се открояват най-добре на фона на многобройните сиви и сини тонове с различна наситеност. Синият цвят е ключов за сезон 2017. Той се оказва по-гъвкав отколкото всеки друг нюанс - обикновен или елегантен, светъл или тъмен, интензивен или нежен, релаксиращ или загадъчен. Цветовата палитра в зеления край на скалата е също обширно представена с доминиращите нюанси: аквамарин, петролено и среднощно синьо. Ново е опушеното дънково синьо. Зеленото също е на път да се  превърне в една от цветните тенденции. В дома се появяват хармонични оазиси в светли пастелни цветове, излъчващи веселото очарование на пролетна утрин. Комбинирането им със сиво или синьо изглежда по-зряло и придава изтънченост.  

Автор: арх. Анета Трифонова

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори