Търси

Полет на въображението в света на тапетите

В едно помещение най-голяма площ имат стените (+ таваните). Съответно толкова голяма е и ролята им във формирането на стила и качествата на интериора.

Полет на въображението в света на тапетите

Полет на въображението в света на тапетите Автор / Източник: Още за къщата

В едно помещение най-голяма площ имат стените  (+ таваните). Съответно толкова голяма е и ролята им във формирането на стила и качествата на интериора. Цветовата комбинация, идеята, вложена в покритията на стените, формират първото впечатление от едно пространство. Мебелите в него имат нужда от подходящ и подкрепящ ги фон, иначе няма да сме далеч от интериора на склад за красиви, модерни и скъпи мебели.
Съвременното високотехнологично производство ни дава възможността да облечем стаите по подобие на нас самите - произвеждат се костюми за стаи от няколко части - тапети, завеси, дамаски, килими и някои аксесоари, разработени в единни серии от един производител, един дизайнер, дори производителят може да е много марков, а дизайнерът - дори звезда. В стая, облечена по този начин, стилно биха стояли и абсолютно безинтересни, семпли  мебели. Дори не е нужно да са нови, просто прибавяме няколко възглавници с десена на тапета - и готово.
  
Направете си свой собствен фототапет. Във всеки копирен център, с възможност за широкоформатен печат може да отпечатате любима снимка или друга някаква картинка с размерите на стена или част от такава и да я залепите в дома си по подобие на тапет
 
Романтична WC, ретро WC
Повечето видове тапети се почистват достатъчно лесно и понасят вода, така че са добра алтернатива на не много актуалното слагане на плочки  в тоалетната в жилището

Автор: арх. ДАРИНА ТАЧЕВА

Изпрати на E-mail
  • Етикети:
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори