Търси

Тенденции в кухните от Милано – Eurocucina 2018

Всяка четна година по време на Седмицата на дизайна в Милано се провежда и изложението Eurocucina, където могат да се видят най-новите продукти и технологии в кухненските уреди.

Scavolini Box Life

Scavolini Box Life Автор / Източник: Scavolini

Ernestomeda  - Inside System

Ernestomeda - Inside System Автор / Източник: Ernestomeda

I-table на Piero Lissoni за Kartell

I-table на Piero Lissoni за Kartell Автор / Източник: Kartell

Miele-индукционен плот с вграден абсорбатор

Miele-индукционен плот с вграден абсорбатор Автор / Източник: Miele

Poliform -  Infinity Modular System за персонализирано съхранение

Poliform - Infinity Modular System за персонализирано съхранение Автор / Източник: Poliform

Кухня Boffi - дизайн на Piero Lissoni.

Кухня Boffi - дизайн на Piero Lissoni. Автор / Източник: Boffi

PREV NEXT

Всяка четна година по време на Седмицата на дизайна в Милано се провежда и изложението Eurocucina, където могат да се видят най-новите продукти и технологии в кухненските уреди и очертащите се нови тенденции и концепции. Интересно е да се надникне в кухнята на близкото бъдеще.

Според тазгодишното издание, тя ще бъде многофункционална, с взаимносвързани умни електроуреди и множество нови възможности – за контрол и персонализация. Poliform представи модулната система Infinity Modular System за персонализирано съхранение над самия остров със светодиодно осветление, специално осветление за отглеждане на билки, рафтове и места за подправки. Възможност за персонализация предлагат дори производители на хладилници – в зависимост от нуждата в момента ще можем да разместваме разделенията и рафтовете, за да можем да съхраняваме всеки продукт при най-подходящи условия.

Но вероятно най-впечатляващи са възможностите, които високотехнологичните кухненски уреди ни предлагат. Скритите в плота абсорбатори се появиха още миналата година. Сега те могат да се включват автоматично и то с подходяща сила. Мултифункционалните фурни могат да готвят на пара с контролиране на количеството и силата на нагряване с възможност също така за гласово регулиране – можете, например с една дума да зададете програма за степента на изпичане на месото. Индукционните плотове позволяват множество опции, включително и лесно добавяне на грил и още много други иновации, които ще направят живота ни по-лесен. 

Интересна тенденция, която се потвърди тази година и започна да се забелязва на миналото издание на изложението през 2016-та година, е скритата кухня. Заради все по-честото поставяне на кухнята в отворено помещение заедно с дневната и мястото за хранене, клиентите имат изискване тя да може да се слее с останалите мебели, да отговаря на техния стил или да може лесно да се скрива – зад плъзгащи се врати, с помощта на плъзгащи се плоскости или просто става съвсем минималистична и се събира в един по-голям шкаф. На снимките можете да видите модел Inside System на Ernestomeda и Box Life  на Scavolini. А масата I-table на Piero Lissoni за Kartell можете спокойно да използвате както за храна и работа, така и за готвене – тя съдържа в себе си индукционни котлони.

И понеже всички обичаме да се събираме в кухнята, изглежда добра идеята масата за хранене да бъде свързана поне частично с работния плот – така можем заедно да се забавляваме докато приготвяме храната. Много производители предлагат различни варианти на тази идея.

По отношение на материалите – стремеж към използване на естествени материали: много мрамор, естествено дърво с подчертана текстура, мед и месинг. А дизайнът е най-често съобразен със стремежа кухнята да се възприема като част от останалите мебели, което означава липса на видими дръжки на шкафовете, изчистени минималистични форми.

Автор: Теменужка Захариева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори