Търси

Да работим удобно у дома!

Все повече хора работят от дома или поне вършат част от своята работа в домашни условия.

Оборудването на домашния кабинет изисква различен подход от оборудването на конвенционален фирмен офис

Оборудването на домашния кабинет изисква различен подход от оборудването на конвенционален фирмен офис Автор / Източник: Интернет

За минимализъм и елегантност може да изберете дървено бюро и шкафове.

За минимализъм и елегантност може да изберете дървено бюро и шкафове. Автор / Източник: Интернет

И най-малкият домашен кабинет трябва да има декорация – картина или статуетка.

И най-малкият домашен кабинет трябва да има декорация – картина или статуетка. Автор / Източник: Интернет

Специално проектираното бюро осигурява естествена и удобна позиция.

Специално проектираното бюро осигурява естествена и удобна позиция. Автор / Източник: Интернет

Всеки иска подредена офис зона в дома - алтернативата е документите да се съхраняват дигитално

Всеки иска подредена офис зона в дома - алтернативата е документите да се съхраняват дигитално Автор / Източник: Интернет

Всеки се стреми към подредена офис зона в дома.

Всеки се стреми към подредена офис зона в дома. Автор / Източник: Интернет

Един съвременен домашен офис не е трябва да бъде сложен и претрупан.

Един съвременен домашен офис не е трябва да бъде сложен и претрупан. Автор / Източник: Интернет

Основната част на работния плот трябва да бъде между 60 и 70 см височина, така че вашия стол удобно да комуникира с бюрото при движение.

Основната част на работния плот трябва да бъде между 60 и 70 см височина, така че вашия стол удобно да комуникира с бюрото при движение. Автор / Източник: Интернет

Мебелите в домашния кабинет, направени по поръчка имат неоспорими предимства.

Мебелите в домашния кабинет, направени по поръчка имат неоспорими предимства. Автор / Източник: Интернет

За минимализъм и елегантност може да изберете дървено бюро и шкафове.

За минимализъм и елегантност може да изберете дървено бюро и шкафове. Автор / Източник: Интернет

Изберете модулни мебели, които позволяват различна конфигурация

Изберете модулни мебели, които позволяват различна конфигурация Автор / Източник: Интернет

Етажерките са особено функционални за съхраняване на папки, дискове и други материали

Етажерките са особено функционални за съхраняване на папки, дискове и други материали Автор / Източник: Интернет

PREV NEXT

Все повече хора работят от дома или поне вършат част от своята работа в домашни условия.
За заетите хора, мебелите в кабинета у дома са особено важни, тъй като те прекарват голяма част от времето си именно в него. Качеството на домашния кабинет се определя от качеството на мебелите, техния дизайн и разположение. Много хора, които работят от вкъщи са склонни да изберат мебели по поръчка. Оборудването на домашния кабинет изисква различен подход от оборудването на конвенционален фирмен офис. Мебелите в домашния кабинет, направени по поръчка имат неоспорими предимства. В дома имате нужда от още по-голям комфорт на работа, отколкото ако работите в офис. При проектирането и обзавеждането на домашния кабинет трябва да се вземат предвид индивидуалните потребности на домакина, спецификата на неговата работа и конкретните размери на дома. 

Един съвременен домашен офис не е трябва да бъде сложен и претрупан. Вместо това той може да има минимум принадлежности, да е компактен и подреден. Функционалния кабинет у дома може да се реализира чрез правилен подбор и съчетаване на мебели, които да осигурят комфортна работна зона, удобно място за сядане и достатъчно място за съхранение. 

Един семпъл начин, по който да се постигне съвременен стил на кабинета у дома е чрез функционално бюро, което не е нито прекалено скъпо, нито претенциозно. За минимализъм и елегантност може да изберете дървено бюро и шкафове. Има много подобни мебели, някои от естествено дърво, други фурнировани, които имат странична отвесна стена, плота им е Г- образен и са много ефективни за разполагане в ъгъла на помещението. Под плота можете да добавите малки подвижни шкафчета с чекмеджета, където да прибирате папки и офис материали, за да избегнете бъркотията върху плота. Ако имате нужда от шкафове, задължително ги изберете в унисон с бюрото. Изберете модулни мебели, които позволяват различна конфигурация, така че ако ви се наложи да можете да разместите модулите. Етажерките са особено функционални и са място, където да съхранявате папки, дискове и други необходими материали, свързани с вашата работа. Шкафчетата на колелца, с вратички или чекмеджета, ще ви осигурят място за офис консумативи, така че кабинета ви да не е разхвърлян. 

Осигурете си удобно бюро. Какво всъщност представлява ергономичното бюро? Това е специално проектирано бюро, което осигурява на потребителя естествена и удобна позиция, според науката ергономика. Това, което е най-важно в разрастващата се промишленост на ергономичните мебели е да гарантира здравето на хората в тяхната работна среда, което да върви ръка за ръка с тяхната продуктивност.

Всички, които са работили на бюро знаят, че продължителното седене в неестествена позиция води до болка в тялото, която започва от врата, продължава към гърба и отива към раменете. Това може да доведе до сериозни заболявания на гръбнака или до синдрома на карпалния тунел. Но ако работите на ергономично бюро, означава че можете да регулирате наклона и височината на плота, наклона и височината на клавиатурата на компютъра и да заемете най-естествената за вашето тяло поза за работа. Правилно подбраното бюро позволява и правилно разположение на краката. Това ще позволи да работите в удобна позиция максимално дълго, без да се натоварвате и да увреждате вашето тяло. 

Когато избирате бюрото за работа в домашния кабинет, трябва да сте сигурни, че то има няколко основни показатели. Първото е бюрото да има регулируема приставка за клавитурата, така че да изберете височината, която е най-удобна за вас. Основната част на работния плот трябва да бъде между 60 и 70 см височина, така че вашия стол удобно да комуникира с бюрото при движение. Освен това, плотът на бюрото трябва да е достатъчно широк, така че монитора на компютъра да е разположен на разстояние поне 50 см от вашите очи. Доброто бюро трябва да бъде стабилно и да не се клати, а неговата повърхност трябва да бъде матирана, за да не отразява светлината. 

Може да е странно, но напоследък за кабинета у дома предпочитани са стоманените прозорци и врати. Разбира се, става дума за фини метални рамки и модерна линия на дограмата, която спомага това пространство да стане светло и просторно. Понякога прозорците или вратите, които отделят това пространство от останалата част на дома заемат цялата стена. Макар и стоманата да не е най-естетичният материал, фините рамки подчертават прозрачността на стъклото и осигуряват максимално естествена светлина и простор. Тази характеристика може да превърне вашето работно място от разхвърляно и тъмно масто, в приятен и модерен домашен офис. 

Всеки се стреми към подредена офис зона в дома. За нещастие обаче много хора се затрупват с офис материали, документи и папки. Алтернативата е документите да се съхраняват дигитално. Има много сайтове, които предлагат съхранение на данни он-лайн, на разумна цена. Само най-важните документи се запазват в домашния офис, а другите се сканират и се съхраняват дигитално. 

Дори най-малкият домашен кабинет трябва да има някаква декорация – картина, статуетка или друго произведение на изкуството. Правилното място на такава декорация в малък кабинет е на стената. Изберете стила на аксесоара, като се съобразите с цялостния интериор на помещението. 

Автор: Мая Янева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори