Търси

Смесители с оптимално изразходване на вода

Водата е синоним на живот. Без нея животът на Земята – такъв, какъвто го познаваме е невъзможен.

Смесители с оптимално изразходване на вода

Смесители с оптимално изразходване на вода Автор / Източник: ROCA

Смесители с оптимално изразходване на вода

Смесители с оптимално изразходване на вода Автор / Източник: ROCA

Смесители с оптимално изразходване на вода

Смесители с оптимално изразходване на вода Автор / Източник: ROCA

Смесители с оптимално изразходване на вода

Смесители с оптимално изразходване на вода Автор / Източник: ROCA

PREV NEXT

Водата е синоним на живот. Без нея животът на Земята – такъв, какъвто го познаваме е невъзможен. Но водата е благо, дадено ни в ограничени количества. Roca дава възможност да заявите на дело любовта си към планетата Земя посредством нейните решения за икономия на вода и енергия:

Всички смесители Roca са маркирани с “Гаранция за екологично качество-пести вода”.

Едноръкохватковите смесители Roca са снабдени с керамични глави - модерни устойства за икономия, които спомагат за значителното намаляване разхода на вода и енергия.

Керамичните глави ECO са снабдени с температурен регулатор, което води до допълнителни икономии на енергия.

Смесителните батерии Roca са най-добрият вариант за да спестявате до 50 %  от потреблението на вода.

Смесители Roca с приспособление от ново поколение, което спестява вода и енергия.Смесителите с енергоспестяваща керамична глава Progressive, винаги, при пускане на водата подават първо студена струя, след това потича смесена вода и накрая гореща. Така се избягва допълнителното ненужно изразходване на гореща водата и съответно се реализира икономия на енергия. Новата глава има възможност за ограниаване на водния разход и температурата на водата. При разход от 9 л/мин. се реализират 25% икономия на вода.

Новите серия смесители Singles-Pro на Roca са с енергоспестяваща керамична глава (тип Progressive). Размерите на смесителите от тази серия, позволяват същите да бъдат монтирани и върху умивалници с малки размери.

Термостатичните смесители Roca дават възможност за задаване на желаната температура на смесената вода. Снабдени са с бутон ограничител на max температурата (предпазване от гореща вода).

Всички термостатични смесители Roca спестяват до 40% от потреблението на вода и енергия.

Електронните смесители Roca са един от най-ефективните начини за пестене на вода. Те се захранват с алкални батерии (4 х 1,5 V AA) или ел.захранване 220V/50 Hz. Отварянето и затварянето става чрез детектори за присъствие – при приближаване на ръцете, кранът се отваря и пуска вода, а при отдалечаването им – се затваря и спира водата.

Можете да пестите вода и под душа

Повечето душове Roca притежават възможност за избор на струята, което позволява да използвате само необходимото ви количество смесена вода и желан вид струя.

Оптимално изразходване на водата от тоалетното казанче

Казанчето е с вместимост 6 литра, но не при всяко пускане на вода е необходимо цялото количество. С оглед на това Roca разработи новаторските системи с двоен бутон - D2D и със стоп бутон D2P за нови, с които всеки път можете да прецените колко вода да изразходвате.

Ограничители и редуктори на дебит

Ако искате да намалите разхода вода на вече инсталирани смесители, които използвате, можете да го направите като ги снабдите с ограничител – аератор в(монтиращ се на чучура) или редуктор (монтиращ се на подвижния душ).

Този механизми се монтира лесно и спестява до 65% от разхода на смесена вода.

Източник: ROCA

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори