Търси

Невероятни идеи за дома и градината от стари бутилки

Ако из къщата ви се търкалят стари бутилки, разгледайте следващите невероятни предложения, които със сигурност ще ви вдъхновят

Уникални идеи за един по-артистичен дом и градина

Уникални идеи за един по-артистичен дом и градина Автор / Източник: http://zszywka.pl/p/drugie-zycie-butelek-2340085.html

Полилей.

Полилей. Автор / Източник: https://www.carrodemola.com.br/blog/luminaria-garrafas/

Арт лампи.

Арт лампи. Автор / Източник: http://verdelimacreativos.blogspot.com/2013_03_01_archive.html

Настолни лампи.

Настолни лампи. Автор / Източник: http://www.revamphomegoods.com/2012/04/knockoff-glass-bottle-lamp.html

Иновативни саксии.

Иновативни саксии. Автор / Източник: http://www.tuxboard.com/15-idees-deco-originales-bouteilles-de-vin/photo-idee-deco-bouteille-vin-tapis-de-bain/

Хранилки за птици.

Хранилки за птици. Автор / Източник: http://forums.gardenweb.com/discussions/1893899/homemade-bird-feeders

Съндъчета за подправки.

Съндъчета за подправки. Автор / Източник: http://brandiaboo4s.loveitsomuch.com/stores/wine-bottle-planters-self-watering-with-chalkboard-1401799715,717747.html/174738

Градинска пътека от бутилки.

Градинска пътека от бутилки. Автор / Източник: https://www.pinterest.com/

Преградна артистична стена.

Преградна артистична стена. Автор / Източник: https://bottlecollection.wordpress.com/research/

Цялостна декорация.

Цялостна декорация. Автор / Източник: http://rilane.com/outdoor/11-inexpensive-landscaping-ideas-for-better-outdors/

Прекрасни идеи.

Прекрасни идеи. Автор / Източник: http://rilane.com/outdoor/11-inexpensive-landscaping-ideas-for-better-outdors/

PREV NEXT

Всеки може да открие в дома си поне една бутилка, която не е изхвърлил. Или пък бързо да се сдобие с няколко в запазен вид и форма. Почерпете вдъхновение от предложените невероятни идеи за дома и градината от стари бутилки и сами преценете дали няма да се възползвате от тях.
Ако решите да правите по-грандиозни промени и ремотни и се нуждаете от професионалисти, не се колебайте, а пуснете заявка към специалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Идеи за дома
Полилей - за да се сдобиете с полилей от бутилки, не са нужни кой знае какви умения. Дизайнът зависи изцяло от вас. Необходимо е да срежете бутилките на две, да прекарате кабел от тънката им част. Съветваме ви да изберете бутилки в различни цветове, за да придадете малко ранообразие към светлинните ефекти.
• Настолни лампи - също много добра и лесно осъществима идея. Ще ви свършат работа и бутилки с нестандартна форма, но и обикновените бирени бутилки няма да ви разочароват. Използвайте въображението си, за да покриете лампата в интересен дизайн и стил, който да е подходящ с останалите мебели.
• Свещник - хубавото в случая е, че дизайнът може да бъде променян според естетическите ви виждания. Можете да поставите свещ вътре в бутлката, отгоре, в изрязана форма, отново да експериментирате с цветовата гама.
• Сандъче за подправки - ако искате сами да отглеждате свежи подправки, превърнете останалите винени бутилки в мънички сандъчета за различни растения.
Вижте също: Как да направим уникални бурканчета за подправки

Идеи за градината
Саксия - бутилките са перфектни и за мини-саксии. Ако я претопите или отрежете от едната страна, тя се превръща в закачлива и функционална саксия за непретенциозни растения.
Хранилка за птици - зарадвайте семейството си и превърнете старите бутилки в хранилки за птици. Процесът по изработка не е особено сложен, а и въодушевлението, което ще ви донесе, когато приключите, ще бъде незабравимо. Имате няколко варианта - обърнете бутилката с отвора надолу върху равно пространство, като оставите малко разстояние помежду им. Можете също така да пробиете дупка, от която птичките да си набавят нужното количество.
Градинска пътека - малко по-амбициозен проект е градинската пътека. Ако го направите обаче, ще видите, че ефектът е неповторим. Съберете по-голям брой бутилки с различна форма и цвят и ги наредете под формата на пътека. С минимално усилия ще освежите облика на градината си.
• Преградна стена - най-трудоемката, но и най-величествена идея, е преградната стена от бутилки. Да, трябва ви време, търпение и доста бутилки, но пък ефектът, който ще постигнете си струва напълно усилията. Наредете една върху друга легнали здрави стъклени бутилки, отново можете да използвате различни цветове, за да създадете уникална картина.
• Декорация - ако ви се иска да разчупите атмосферата в градината, може да си поиграете с малко декорация. Вариантите са много – висящи вази, изрисувани шишета, свещници и много, много други. Всичко, което се иска от вас, е малко креативност.
Вижте също: Как да си направим интересна саксия от дървесно пънче

Ако нещо от видяното тук ви се е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете заявка и изберете най-добрата предложена оферта след като разгледате профила на изпълнителите и оставените за тях оценки. 

Автор: MaistorPlus

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори