Търси

Малките кътчета за работа у дома

Когато жилището не предлага възможност за кабинет се налага да оползотворим съществуващите малки прострнства. Домашният офис може да бъде поместен в спалнята, дневната, кухнята или дори коридора.

Работна маса за двама

Работна маса за двама Автор / Източник: Интернет

Интересно решение за малка детска стая

Интересно решение за малка детска стая Автор / Източник: Интернет

Работният плот чудесно се вписва към кухнята

Работният плот чудесно се вписва към кухнята Автор / Източник: Интернет

Тук работната маса се прибира под бар плота

Тук работната маса се прибира под бар плота Автор / Източник: Интернет

Работно място към кухня

Работно място към кухня Автор / Източник: Интернет

Работно място към спалня

Работно място към спалня Автор / Източник: Интернет

Шкаф тип бюфет, използван за работен кът

Шкаф тип бюфет, използван за работен кът Автор / Източник: Интернет

Домашен офис

Домашен офис Автор / Източник: Интернет

Комбинирана трапезария и работно място

Комбинирана трапезария и работно място Автор / Източник: Интернет

Работна маса в прехода между кухнята и мястото за хранене

Работна маса в прехода между кухнята и мястото за хранене Автор / Източник: Интернет

PREV NEXT

Необходимостта от работно място вкъщи става все по-голяма. За тези, които работят от вкъщи, това е основното работно място, а за други – мястото откъдето плащат сметки, проверяват мейли и пр.

Когато жилището не предлага възможност за кабинет се налага да оползотворим съществуващите малки прострнства. Домашният офис може да бъде поместен в спалнята, дневната, кухнята или дори коридора.
Независимо от неговото разположение трябва да се обърне специално внимание на мебелите за съхранение. Не залагайте на готови решения.

Съобразете се с вашите нужди и организирайте този кът  според тях. Ако имате повече книги допълнете с рафтове пространството над или странично на работното място. Разстоянието между лавиците фиксирайте според литературата, която ще носят.

Ако не обичате безпорядъка заложете повече чекмеджета. Добре е да поставите разделители. Броят и дълбочината им зависят от материалите, които ще съхранявате в тях.

Размерът на бюрото или работния плот трябва да е съобразен с типа работа.Не правете компромис с качествените материали.Това място ще бъде използвано ежедневно.

Наличието на естествена светлина е предимство, но не и задалължително условие когато това не е основното ви работно място. 
Когато работите от вкъщи е добре да се спрете на по-голямо и удобно бюро.  В този случай е удачно да заложите на професионалните мебели, особено ако възнамерявате да провеждате срещи.

При необходимост от две работни места, изберете двойно бюро или вариант с изтеглящи се плотове.
Малкият, модерен секретар може да бъде поставен почти на всякъде.

В спалнята добре стоят малки кокетни бюра с дизайн в съзвучие с останалата мебелировка. Тук не се препоръчва изполването на по-обемни корпуси и прекаляването с лавици по стените. Настолната лампа на бюрото е основният източник на осветление в тази зона. Не трябва да разчитате на общото осветление в тази стая освен, ако не я използвате сами.

Нишата под стълбата също може да се превърне в работно пространство, ако архитектурното решение позволява това.

Домашният офис, разположен в кухнята до прозореца или в преходната зона към трапезарията е добър избор защото работното мястото може да се използва от цялото семейство.

Когато бюрото е поставено пред прозорец обърнете внимание на изложението. Слънцето е много неприятно когато лъчите му падат директно върху вас. Разположението на бюрото успоредно на прозореца заема най-малко място и е подходящо при недостиг на пространство. Възможните проблеми на това решение са свързани с ослънчаването и с отоплителното тяло, което е вероятно се намира там.

Автор: Ралица Иванова - интериорен дизайнер

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори