Търси

Декинг плочите – еволюция в живота на открито

Нова пазарна алтернатива, която става все по-популярна през последните години.

Освен за двора, терасата и балкона, декинг плочите успешно се прилагат и за облицовка на банята, сауната, и зимната градина.

Освен за двора, терасата и балкона, декинг плочите успешно се прилагат и за облицовка на банята, сауната, и зимната градина. Автор / Източник: Интернет

Овалните форми не са проблем за плочите TECNODECK

Овалните форми не са проблем за плочите TECNODECK Автор / Източник: www.bestimex.net

Декинг плочите – идеални за около басейна

Декинг плочите – идеални за около басейна Автор / Източник: Интернет

Декинг системата - лесен монтаж и подръжка

Декинг системата - лесен монтаж и подръжка Автор / Източник: www.bestimex.net

Елементите могат да се редят така, че подът да прилича на дюшеме, на бамбуков паркет, или на сложна розетка от редени паркетини

Елементите могат да се редят така, че подът да прилича на дюшеме, на бамбуков паркет, или на сложна розетка от редени паркетини Автор / Източник: Интернет

Възможно е да се демонтират и безпроблемно да се преместят на друго място.

Възможно е да се демонтират и безпроблемно да се преместят на друго място. Автор / Източник: Интернет

Разнообразни възможности за дизайн

Разнообразни възможности за дизайн Автор / Източник: www.bestimex.net

Декинг плочите са много подходящ материал за зоната около басейна и джакузито, защото не събират вода

Декинг плочите са много подходящ материал за зоната около басейна и джакузито, защото не събират вода Автор / Източник: Интернет

Декинг плочите – еволюция в живота на открито

Декинг плочите – еволюция в живота на открито Автор / Източник: Интернет

Декинг системата TECNODECK - едно елегантно решение

Декинг системата TECNODECK - едно елегантно решение Автор / Източник: www.bestimex.net

TECNODECK - най - близката визия до тропическото дърво

TECNODECK - най - близката визия до тропическото дърво Автор / Източник: www.bestimex.net

Изискване е при монтажа плочите  да се положат върху идеално равна и твърда основа

Изискване е при монтажа плочите да се положат върху идеално равна и твърда основа Автор / Източник: Интернет

TECNODECK sand - дълготрайност и модерна визия

TECNODECK sand - дълготрайност и модерна визия Автор / Източник: www.bestimex.net

Веранда направена с декинг плочи TECHNODECK.

Веранда направена с декинг плочи TECHNODECK. Автор / Източник: www.bestimex.net

PREV NEXT

Границите между външно и вътрешно пространство на къщата стават все по-неясни, особено с приближаването на топлите месеци. Практиката показва, че много, всъщност повечето домашни дейности, дори и спането, предпочитаме да осъществяваме на зелено, особено ако имаме нужните условия за това. 

Все по-срещана практика и в нашите дворове е изграждането на  външна дървена тераса от декинг. /http://www.ka6tata.com/gradina/nastilki/article/983/ Естественият декинг, изработен от екзотична дървесина е много красив на външен вид, приятен на допир и устойчив на атмосферни промени, но е доста скъп и труден за поддръжка. 

Има обаче нова пазарна алтернатива, която става все по-популярна през последните години – декинг плочите. На външен вид те изглеждат досущ като истински декинг от най-скъпо дърво. Същевременно са по-лесни за поддръжка, по-бързи за монтаж и в пъти по –евтини.

Декинг плочите представляват правоъгълни секции, изработени от  композитен материал, добит от рециклирана дървесина. Отделните елементи на системата се сглобяват много лесно като буквално се закопчават един в друг с помощта на  специална профилна подложка. Градинският паркет може да монтира върху дървена или върху ПВЦ основа или просто да се нареди върху стария под, независимо дали е дървен или от керамика. Единственото изискване е при монтажа плочите  да се положат върху идеално равна и твърда основа и да се съединят така, че между тях да има леки хлабавини които да обират движенията по пода. Задължително се предвиждат и фуги за вентилация и отток на влагата. Ширината на вентилационните отвори може да е различна – от 1,5 до 8 мм. 

Богато разнообразие в декорите
Композитните декинг плочи имат много предимства пред естествената дървена настилка, като: лесен монтаж, устойчивост на атмосферни условия, евтина поддръжка, ниска първоначална цена. И не на последно място, възможно е да се демонтират и безпроблемно да се преместят на друго място.  Същинският бум обаче в търсенето на тези дворни облицовки настъпи, след като производителите  насочиха усилия към разнообразяване на декоративната визия на композитните плочи. Благодарение на технологиите производителите успешно имитират не само цвета и нюансите на екзотичната дървесина, то и наподобяват релеф, фладер, дори правят така, че материалът да е топъл и мек при допир, като истинско дърво. Формата и конструкцията на плочите също е много функционална. Елементите могат да се редят така, че подът да прилича на дюшеме, на бамбуков паркет, или на сложна розетка от редени паркетини. 

Декинг плочите – идеални за около басейна
Декинг плочите са много подходящ материал за зоната около басейна и джакузито, защото не събират вода, не подгизват, не се пързалят, лесно съхнат на слънце и бързо се почистват. Освен за двора, терасата и балкона, декинг плочите успешно се прилагат и за облицовка на банята, сауната,  и зимната градина.

Автор: Антоанета Салфидж

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори