Търси

Люлката в градината

Преди покупката й трябва да съблюдавате няколко основни правила, за да могат децата дълго и безопасно да й се наслаждават.

Люлка за двора в модерен стил

Люлка за двора в модерен стил Автор / Източник: www.deavita.com

Холивудската люлка трябва да бъде поставена на равна повърхност

Холивудската люлка трябва да бъде поставена на равна повърхност Автор / Източник: www.deavita.com

Люлката със закачане заема много малко място

Люлката със закачане заема много малко място Автор / Източник: www.deavita.com

Люлки за малки и пораснали деца...

Люлки за малки и пораснали деца... Автор / Източник: www.deavita.com

На пазара има много модели, но най-важната разлика между тях е в седалката

На пазара има много модели, но най-важната разлика между тях е в седалката Автор / Източник: www.deavita.com

Малките деца винаги трябва да ви бъдат в полезрението...

Малките деца винаги трябва да ви бъдат в полезрението... Автор / Източник: www.deavita.com

Изберете правилното място за люлката и здрави въжета...

Изберете правилното място за люлката и здрави въжета... Автор / Източник: www.deavita.com

Люлката, направена  от дърво е особено устойчива

Люлката, направена от дърво е особено устойчива Автор / Източник: www.deavita.com

PREV NEXT

Люлката, както преди така и сега, е любимото съоръжение за игра навън на децата. И за малки, и за по-големи деца най-добрият вариант е люлка в собствената градина.

Изненадайте семейството с люлка в градината. На пазара има много модели, но най-важната разлика между холивудската люлка, люлеещият се стол и останалите видове люлка (ратанови и пр.) е в седалката.

Холидувската люлка и люлеещият се стол се доставят с една опорна конструкция, което улеснява монтажа и доставя една известна гъвкавост. Все пак имате нужда от една стабилна основа, където люлката да бъде така да се каже „закотвена". По принцип холивудската люлка трябва да бъде поставена на равна повърхност, за да не се преобърне. Недостатъкът й и в градината е, че заема доста място и трябва да имате от средно голяма до голяма градина.

За разлика  от нея люлката със закачане заема много малко място, но имате нужда от здрави въжета и дърво, където да я поставите. Винаги тествайте предварително дали клонът може да издържи товара. Ентусиастите по сглобяването винаги могат да си измислят по-творчески идеи.

Люлката в градината - от дърво или от метал?

Люлката в градината, направена
от дърво е особено устойчива. Друго преимущество е, че дървената люлка не се нагрява под горещите лъчи на слънцето. Недостатъкът е в нейните размери. Често дървената люлка има нужда от голяма площ. Освен това, дървеният материал изобщо не е лесен за поддръжка, даже – напротив. Трябва да си купите специални лакове и наистина да му заделяте периодично време за поддръжка.


Люлките от метал  също са много устойчиви, като цяло заемат по-малко място и при необходимост безпроблемно се сглобяват и разглобяват. Недостатъкът е заложен в самия метал: много бързо загрява през лятото и може да ръждяса. Също изисква переодична поддръжка.

Какво още трябва да знаем за люлката у дома?

1. Изберете правилното място за нея.
Малките деца винаги трябва да ви бъдат в полезрението. Разстоянието към възможни пречки към люлката е необходимо също да се прецени внимателно и избегнато. Ако деца на различна възраст искат да я използват, се препоръчва да изберете съответните детски столчета. Най-широко предлаганата възможност е да се монтират две люлки.


2. Задължително вижте при люлката допустимото максимално тегло, което тя може да издържи. Под столчето с течение на времето се образува една вдлъбнатина. Тя трябва редовно да бъде запълвана.

3. При въжетата обърнете внимание на типа сплитане. Грубото сплитане не е за предпочитане, тъй като може да нарани чувствителните и нежни детски ръце.

4. Със специални изтривалки, които предпазват от падане могат да се предотвратят контузии.

5. Люлката трябва да е върху здрава конструкция и да стои солидно, т.е здраво да стои в почвата или да виси от дървото. Когато е в почвата е най-добре да се излее една бетонова основа.
 

Автор: Константин Димов

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори