Търси

Градински храсти (хортензия)

Изборът на храсти с катерливи, увивни, разстлани или изправени стъбла, които цъфтят през лятото, в нашата градина е сравнително голям.

Хортензия

Хортензия Автор / Източник: сп. “Още за къщата"

Хортензия

Хортензия Автор / Източник: сп. “Още за къщата”

Хортензия

Хортензия Автор / Източник: сп. “Още за къщата”

Хортензия

Хортензия Автор / Източник: сп. “Още за къщата”

PREV NEXT

Изборът на храсти с катерливи, увивни, разстлани или изправени стъбла, които цъфтят през лятото, в нашата градина е сравнително голям. Един от тях е хортензията, известна още и под името картоп,  среща се в храстовидна и дървовидна форма. Отглежда се като градинско растение и като саксийна култура. На открито достига височина до 1-1,5 м, дървовидните видове са подходящи за засаждане до сграда или беседка. Цъфти през юли-август, със сферични съцветия от розови, бели или сини цветове. Развива се добре  на  източно или северно изложение и при обилно поливане.

Селекцията хортензии за саксийни цветя е от широко отглеждания в нашите градини вид хидрангея хортензис. През есента саксията постепенно се засушава така, че листата  да опадат сами. Саксията презимиува в студено помещение  (може и на светло) като се полива рядко до февруари. След това ако я внесете в топла стая, пресадите в нова хранителна среда и поливате редовно от март, през май вече може да изнесете храста на балкона, терасата или направо на двора.   

Автор: сп. “Още за къщата"

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори