Търси

Просто реклама или абсолютна необходимост?

Едва ли в днешно време може да се направи нова жилища сграда без комфортна вентилация. Според новите изисквания, новите жилищни сгради са много добре изолирани, за да пестят енергия, а това е проблем

Комфортната вентилационна система работи постоянно и подава свеж въздух

Комфортната вентилационна система работи постоянно и подава свеж въздух Автор / Източник: Hoval

Влажността също е важна

Влажността също е важна Автор / Източник: Hoval

Разходът на електро енергия на комфортната вентилация е само 60W

Разходът на електро енергия на комфортната вентилация е само 60W Автор / Източник: Hoval

Качеството на въздуха се визуализира на дисплея на стайния контролер

Качеството на въздуха се визуализира на дисплея на стайния контролер Автор / Източник: Hoval

Постоянен свеж, пресен въздух – дори при затворени прозорци

Постоянен свеж, пресен въздух – дори при затворени прозорци Автор / Източник: Hoval

PREV NEXT

Комфортна вентилация: просто реклама или абсолютна необходимост?

Едва ли в днешно време може да се направи нова жилища сграда без комфортна вентилация. Според новите норми и изисквания, новите жилищни сгради са много добре изолирани, за да пестят енергия, а това е свързано с голяма плътност, поради което се ограничава неконтролираната инфилтрация в сградата, т.е. непринудения обмен на въздуха.  Разбира се, при възможност за интергация, хубаво е и във вече построени сгради, да се направи реновация и да се интегрира комфортна вентилация.    

Често задаван въпрос: Ако целта е да се пести енергия, защо трябва да бъде добаветн още един консуматор на електроенергия и защо имаме нужда от комфортната вентилация, вместо да си отваряме прозорците? 

Лесен отговор: Комфортната вентилационна система работи постоянно и подава свеж пресен въздух в помещенията, изхвърля застоялия замърсен въздух, като използва неговата енергия, за да затопли, охлади и овлажни в хигиенни норми подавания въздух, напълно и гарантирано без предаване на миризми и шум от помещение в помещение. 

Вече не е нужно да се отварят прозорците за проветрение, за да си осигурим така необходимия пресен въздух.

Освен рекуперация на топлина, апаратите за комфортна вентилация Hoval HomeVent®, рекуперират влага, която е особено важна за изсушения въздух в стаите по време на отоплителния сезон. Рекуперират също и студ през летния сезон, за да ни спасят от горещия летен въздух навън.

Благодарение на високоефективната рекуперация (90-130% по DIN 4719) се спестява голямо количество енергия, което иначе би било необходимо за затопляне/охлаждане на подавания в помещенията въздух.

Чрез използването на комфортна вентилация потреблението и разходите за отопление, охлаждане и вентилация са намалени, докато качеството на живот и комфортът се увеличават.
Разходът на електро енергия на комфортната вентилация е само 60W, а те ще Ви спестят 15-20% от изразходваната мощност за отопление (например в една къща това са средно 2000 W спестена енергия отоплителна / охладителна мощност)

Какво печелим? 

Постоянен свеж, пресен въздух – дори при затворени прозорци.
• Висок клас филтри, които улавят вредния прах и причинителите на алергии. Хората страдащи от алергии могат да дишат свободно и без притеснения в домовете си.
• Комарите и други насекоми, както и неприятния градски шум остават навън.
• Без повече течения в дома, тъй като прозорците са затворени и скоростта на подавания и засмуквания въздух е пренебрежимо малка.
• През зимата, топлината от отоплителната система не се губи и се постигат енергийни спестявания, тъй като не се налага отваряне на прозорци. 

Вижте какво казват клиентите, вече използвали комфортната вентилация HomeVent  >> видео >> 

Влажността също е важна 

Комфортната вентилация HomeVent® регулира и влагата, което намалява консумацията на енергия. Вградените в рекуператора сензори гарантират, че относителната влажност остава в рамките на комфорта между 40 и 60% (стойност, задавана персонално от всеки клиента)

Какво печелим?  

  • Няма вече опасност лигавиците ни да изсъхват през зимата. Така се намалява и риска от грипни вируси и патогенни бактерии. 
  • Косата и синтетичните дрехи вече нямат статичен ток. 
  • Огледалото в банята вече не се замъглява. 
  • Дървеният под, дървените мебели и музикалните инструменти направени от дърво запазват своята стойност благодарение на контролираната влажност. Опастността от плесен  е отстранена.  
  • Миризмите изчезват от дома 


Комфортната вентилационна система от Hoval HomeVent® може и повече:

  • Интегрирани в рекуператора сензори засичат, когато има неприятна миризма, повишено количество СО2 или друг вид летливи замърсители.  Подават сигнал на рекуператора и той автоматично преминава в режим с по-висока мощност, за да премахне замърсяването на въздуха, след като пречисти въздуха, той автоматично се връща към зададения от клиента режим. Дори когато имате гости у дома, въздухът никога не става тежък. 
  • Качеството на въздуха се визуализира на дисплея на стайния контролер TopTronic®E Comfort чрез цветни индикации в червено, жълто и зелено.


Още много предимства: 

  • Новите вентилационни апарати  HomeVent® comfort FRT вече са на пазара. Те са с висок клас енергийна ефективност и произведени в съответствие с европейските стандарти. 
  • Благодарение на контролната система TopTronic®E Comfort те могат да  се интегрират в обща контролна система с котли, термопмопи и солари на Hoval, което облекчава експлоатацията на цялата система във Вашия дом. Вече контролирате всички системи през контролният панел, от Вашата дневна, от компютър или през мобилно приложение HovalApp: Когато сте в движение, можете да включите, увеличите или намалите комфортната вентилация, можете да направите същото и с Вашия котел или термопомпа или да проверите колко енергия са Ви спечелили соларите днес, а това ще Ви отнеме само няколко секунди. Каквото и да се случи, температурата в дома Ви ще бъде приятна, а въздухът – чист.  


Ако имате интерес да интегрирате комфортна вентилация във Вашия дом, или в нов Ваш проект, свържете се с експерт на Hoval и направете консултация за най-доброто решение сега.

home.bg@hoval.com , 0884 950 886 

Вижте още >> Цялостни системни решения за еднофамилни къщи 

Ако статията Ви е била интересна, споделете я и с Ваши приятели и колеги.

Автор: Hoval

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори