Търси

Ново поколение енергоефективни къщи

Структурните изолационни панели COMPOPAN са висококачествен композитен строителен материал...

COMPOPAN

COMPOPAN Автор / Източник: COMPOPAN

Ново поколение енергоефективни къщи

Ново поколение енергоефективни къщи Автор / Източник: compopan

Ново поколение енергоефективни къщи

Ново поколение енергоефективни къщи Автор / Източник: compopan

Ново поколение енергоефективни къщи

Ново поколение енергоефективни къщи Автор / Източник: compopan

PREV NEXT
broshura compopan

Структурните изолационни панели Сompopan са висококачествен композитен строителен материал. Съставени са от дебел пласт изолационна пяна, инжектирана между две структурни плоскости. Твърдата синтетична пяна осигурява високи изолационни качества, докато двете структурни плоскости осигуряват цялостната устойчивост, якост и стабилност на системата. 

Замества всички основни компоненти при традиционната дървена конструкция - дървена рамка, изолация, въздушна бариера. Тази изключително важна характеристика прави compopan много ефикасен висококачествен материал при изграждането на външни и вътрешни стени, покриви, подове и основи.

Предимства на сграда, построена с Compopan:
Бързо строителство (няколко дни за изграждането на сградата до покрив) Високоекологична (ниска консумация на енергия за отопление и охлаждане) Комфортна и уютна (висока топло- и звукоизолация и приятен вътрешен климат)
Икономичнa (по-малко разходи за енергия, повече средства за свободното време)
Изключителна стабилност при  температурни промени
Висока устойчивост на земетресения.

Сграда, построена с Compopan,  има много по-здрава и плътна обвивка за разлика от сграда, изпълнена с дървена конструкция, като стените имат по-висока изолираща способност. Всичко това води до  значително намаляване на разходите по обитаването на сградата, като в същото време се създава комфортна жилищна среда. Също така благодарение на стандартизацията на панелите и качеството им да съчетават едновременно няколко строителни характеристики времето на строителство е много по-малко в сравнение с традиционното.

Панелите могат да се използват както за стени и покриви, така и за подове, което е особено ефективно при неизолирани подове.
Системата с OSB плоскости превъзхожда структурно традиционната дървена конструкция и същевременно предлага богато разнообразие от строителни решения. 

Приложения
Идеални за всички типове строителство!

Compopan заместват изцяло елементите на традиционната дървена конструкция (дървена рамка, термична изолация, пароизолация и др.). Всичко това позволява използването им за външни и вътрешни стени (в това число носещи!), покривни конструкции, подове и дори за основи. Използването на compopan води до висока екологична, енергийна, строителна и финансова ефективност на проекта и се радва на изключително бързо развитие и популярност в световен мащаб.

Приложими за всички видове строителство – битово, комерсиално, аграрно, индустриално.

Производство  - Фабрика - гр. Сливен

Спесификация
Резултатът от нашите проучвания и разработки е панел с размери 1.22 /2.44 м, състоящ се от сърцевина от изолираща пяна, покрита с две OSB/FCB плоскости. Дебелината на панела варира в зависимост от величината R (термично съпротивление на материала), като предлаганите варианти са панели R20, R30 и R40.

Технология

Инжектиране на полиуретан (polyurethane) между две плоскости, водещо до получаването на композитен материал с безспорни строителни качества.

Най-често като структурни плоскости се използват OSB (oriented strand board), FCB (fiber cement board) или MOB (magnesium oxide board).

Монтаж
Compopan
намалява с почти 66% разходите за труд при строителството на дадена сграда в сравнение с традиционното строителство! Концепцията  е такава, че спомага за повишаване на ефикасността на строителната площадка. Compopan са лесни за монтаж и позволяват използването на по-нискоквалифицирана работна ръка при запазване качеството на строителството.

Технически характеристики
Якост на опън 0,146 MPaякост на натиск 0,233 MPaЕ- модул 9,17 Mpaмаксимален огъващ момент 47, 14 KNm/mкоефициент на топлопреминаване 0,38 W/ (m2K)водопропускливост 900 Paвъздухопропускливост 2,14 m3/(m2.h)якост на срязване на материала за пълнеж 0,090 MPa

„КАНБУЛКО” АД
Ул. „ Шандор Петьофи” 13-15,
ет.2
droussinov@canbulco.com

compopan@sofplan.com
www.canbulco.com
www.compopan.com

 

Автор: COMPOPAN

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

Киро
12 Юли 2013
00:26

01

  • Отрицателни Гласове 0
  • Положителни Гласове 0

Сглобяеми къщи са бъдещето!На сайта на ka6tata.com

затвори