Търси

Топлинен комфорт с РЕХАУ

РЕХАУ разработва система за отопление и охлаждане, която едновременно с това дава възможност за абсорбиране на шума.

Таванна системата за охлаждане по способа на сухото строителство

Таванна системата за охлаждане по способа на сухото строителство Автор / Източник: РЕХАУ

Акустичните тавани намират приложение най-вече в офисни и административни сгради

Акустичните тавани намират приложение най-вече в офисни и административни сгради Автор / Източник: REHAU

Модерните офис-сгради  се отличават с остъклени фасади

Модерните офис-сгради се отличават с остъклени фасади Автор / Източник: REHAU

Две перфорирани и залепени една към друга гипсофазерни плочи, с фабрично залепена изолация

Две перфорирани и залепени една към друга гипсофазерни плочи, с фабрично залепена изолация Автор / Източник: REHAU

Таванна системата за охлаждане може да бъде изпълнена от перфорани елементи с акустичен ефект

Таванна системата за охлаждане може да бъде изпълнена от перфорани елементи с акустичен ефект Автор / Източник: REHAU

Ефективното използване на тавана дава свобода на архитектите за индивидуално планиране на пространството

Ефективното използване на тавана дава свобода на архитектите за индивидуално планиране на пространството Автор / Източник: REHAU

Системата на топлинно охлаждане на РЕХАУ се допълва от системата за стенно отопление

Системата на топлинно охлаждане на РЕХАУ се допълва от системата за стенно отопление Автор / Източник: REHAU

PREV NEXT

Модерните офис-сгради  се отличават с остъклени фасади, гладки стенни повърности и концепции за големи, отворени помещения. Тези съвременни архитектурни тенденции носят и някои недостатъци. Многообразието на външните и вътрешните топлинни източници причинява високи температурни разлики и високо ниво на шум. Климатичните инсталации, които предизвикват както въздушно течение, така и допълнителен шум, се превръщат в дразнещ фактор.

Взимайки предвид всички тези многообразни проблеми, РЕХАУ разработва система за отопление и охлаждане, която едновременно с това дава възможност за абсорбиране на шума.

Таванната системата за охлаждане по способа на сухото строителство може да бъде изпълнена от перфорани елементи с акустичен ефект или от неперфорирани елементи, които изпълняват функционалната задача за темпериране на помещението на принципа на излъчването.

Акустичните тавани намират приложение най-вече в офисни и административни сгради, като понякога могат да бъдат инсталирани и в частни домове. Вследствие на високата степен на енергийно ефективно „безшумно” отопление и охлаждане, чрез протичане на вода в специално разработените тръбни системи на РЕХАУ, не възникват нито въздушни течения, нито допълнителни шумове. Отсъства завихрянето на прах, така характерно за климатичните инсталации.

Ефективното използване на тавана дава свобода на архитектите за индивидуално планиране на пространството, а таванът от своя страна поема специална роля в общия план на помещението, благодарение на перфектната си оптика. Паралелният ефект от подобрената акустика се постига чрез поглъщане на шума. С тази цел РЕХАУ е разработил  специална технология за таванните елементи. Две перфорирани и залепени една към друга гипсофазерни плочи, с фабрично залепена изолация от горната страна, правят възможно и сигурно поглъщането на шума. В плочите предварително  са положени специално разработените тръби за лъчисто водно отопление и охлаждане - RAUTHERM S 10,1 x 1,1. Акустичните качества на системата за таванно охлаждане са доказани чрез изпитвание на реномирани сертифициращи организации.  

Системата на топлинно охлаждане на РЕХАУ се допълва от системата за стенно отопление и охлаждане, което способства термичното активиране на стенните повърхности. Изоплзването на тези площи с цел отопление и охлаждане позволява многообразни системни решения.

 

Автор: РЕХАУ

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори