Търси

В два варианта

За клиенти, собственици на един малък парцел от 610 кв.м в квартал Горна баня, са проектирани два варианта на къща-близнак, които намираме за интересни и ви представяме.

Вариант с едноскатен динамичен покрив.

Вариант с едноскатен динамичен покрив. Автор / Източник: Арх. Борислав Богданов, арх. Ивайло Славчев

Вариант 1.

Вариант 1. Автор / Източник: Арх. Борислав Богданов, арх. Ивайло Славчев

Вариант 2 - с дъговиден покрив.

Вариант 2 - с дъговиден покрив. Автор / Източник: Арх. Борислав Богданов, арх. Ивайло Славчев

План на Вариант 2.

План на Вариант 2. Автор / Източник: Арх. Борислав Богданов, арх. Ивайло Славчев

PREV NEXT

За клиенти, собственици на един малък парцел от 610 кв.м в квартал Горна баня, са проектирани два варианта на къща-близнак, които намираме за интересни и ви представяме. Квадратурите на двата варианта са еднакви –застроена площ от 214 кв.м и РЗП 403 кв.м.

Първият по-компактно изглеждащ вариант е с едноскатен динамичен покрив, който въздействува преди всичко с конструкцията си. Отдръпването на втория етаж от улицата и дълбоката открита тераса от източна страна, създават симетрия в покривите над партера, което балансира обема на сградата.
Вторият изглеждащ по-голям по площ вариант е със спокоен дъговиден по форма покрив – само над втория етаж - докато частта от партера при отдръпването от улицата и терасата към вътрешността на парцела тук са маркирани с хоризонтални покрития тип пергола.

Разпределенията на двата варианта са сходни по групиране и ориентация на помещенията. Разликата е във образуваната допълнителна ос, при втория вариант, в която са побрани витатата стълба плюс втора трапезария, а на горния етаж - библиотека и домакинско помещение. 
   
За оформяне на фасадите са предвидени камък, дървена обшивка и мазилки, за покрива битумни шиндли – предвидени са и различни декоративни архитектурни елементи като рамки, перголи и цветарници. Парцелът ще бъде богато озеленен.

                   
                       

Автор: Арх. Борислав Богданов, арх. Ивайло Славчев

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори