Търси

Еднофамилна къща „Ана” – много комфорт в малко пространство

Проектът на къща „Ана” е отлично съчетание между модерна визия, внимание към естетиката на детайлите и усет към създаването на комфорт.

Проект на къща

Проект на къща "Ана" Автор / Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

Разгънатата застроена площ е 114 кв.м.

Разгънатата застроена площ е 114 кв.м. Автор / Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

Екстериорът е максимално изчистен, с прави линии

Екстериорът е максимално изчистен, с прави линии Автор / Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

Къщата е ситуирана в двора така, че позволява озеленяване от всички страни

Къщата е ситуирана в двора така, че позволява озеленяване от всички страни Автор / Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

План на едноетажна къща

План на едноетажна къща "Ана" Автор / Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

PREV NEXT

Архитектурно студио Стършанов Архитекти, арх. Елена Стършанова

Елегантната еднофамилна къща „Ана”  е прекрасен пример за това как неголямото пространство може да бъде организирано по функционален начин, без да се губи от комфорта и модерната естетика.

Разгънатата застроена площ на този дом е 114 кв.м.
, а помещенията са разположени на едно ниво. Екстериорът е максимално изчистен, с прави линии, ефектно подчертаване на прозорците и класически скатен покрив. Двата ъглови прозореца, симетрично разположени в противоположни ъгли на сградата, му придават чаровна кокетност.

Къщата е ситуирана в двора така, че позволява озеленяване от всички страни, за да се  осигури наличието на приятна гледка от всяка една стая. Входът е от изток и пред него е планирана неголяма веранда, която придава задушевност на екстериора. Вратата води към малък коридор, даващ самостоятелност на отделните помещения.

Дневната е ориентирана на юг, за да гарантира светлина и уют на обитателите през цялата година. Пространството, което предоставя, е достатъчно голямо, за да обедини по функционален начин зоните за готвене, хранене и почивка. Г-образната ѝ форма дава възможност кухнята да бъде визуално прикрита, без да бъде напълно отделена. Предвидената камина е поставена удобно между трапезарията и дневната, за да отделя визуално двете зони, но и да внася уют в цялото помещение. Интериорът е приятно разчупен от единия от ъгловите прозорци, който е ситуиран именно тук. Прекият достъп до верандата пък улеснява изнасянето на ежедневната активност на открито през летните месеци.

В северната част на къщата са разположени две спални с различни големини – детска и родителска. Между тях е ситуиран общ санитарен възел, който съчетава баня с тоалетна. Допълнително удобство създава малкото перално помещение в коридора, което може да изпълнява и функцията на килер.

Специалистите от „Стършанов Архитекти” са заложили изцяло нови, качествени материали в спецификацията на градежа. За стените са предвидени тухли Poroterm 38N+F Cofmfort, които са с много добри топло- и шумоизолиращи свойства. Така отпада нуждата от допълнителна външна топлоизолация и се осигурява самостоятелност и спокойствие на отделните помещения, до които не може да достигне шум нито от съседните стаи, нито от двора и улицата.

За четирискатния покрив са предвидени керемиди Tondach Фигаро Делукс с подобрена геометрия на страничните улеи, които гарантират бързо оттичане на водата. Качественото им изпичане придава допълнителна здравина и им осигурява дълъг живот и безпроблемна екплоатация.

Проектът на къща „Ана” е отлично съчетание между оригинална модерна визия, внимание към естетиката на детайлите и усет към създаването на комфорт.

За да видите още подобни планове, посетете галерията с готови проекти на къщи  на студио „Стършанов Архитекти”.

Автор: Стършанов Архитекти

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори