Търси

Експо Баня домакин на изложбата Портали на Надежда Павлова

Изложбата е част от програмата на четвъртото издание на Месец на фотографията, организиран от Национално сдружение Фотографска академия Янка Кюркчиева.

“Раждането на Венера” – Сандро Ботичели – 1486

“Раждането на Венера” – Сандро Ботичели – 1486 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Тайната вечеря” – Леонардо да Винчи – 1495-1498

“Тайната вечеря” – Леонардо да Винчи – 1495-1498 Автор / Източник: Надежда Павлова

Изложба в Център за култура и дебат

Изложба в Център за култура и дебат "Червената къща" 2011 г Автор / Източник: Надежда Павлова

“Произходът на Света” – Гюстав Курбе – 1866

“Произходът на Света” – Гюстав Курбе – 1866 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Лейди Годайва” - Джон Колиър -1898

“Лейди Годайва” - Джон Колиър -1898 Автор / Източник: Надежда Павлова

 “Викът” – Едвард Мунк – 1893

“Викът” – Едвард Мунк – 1893 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Създаването на Адам”- Микеланджело Буонароти – 1511

“Създаването на Адам”- Микеланджело Буонароти – 1511 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Венера и Марс” – Сандро Ботичели – 1485

“Венера и Марс” – Сандро Ботичели – 1485 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Череп с горяща цигара” – Винсент ван Гог – 1885-86

“Череп с горяща цигара” – Винсент ван Гог – 1885-86 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Венера в огледалото”– Диего Веласкес – 1651

“Венера в огледалото”– Диего Веласкес – 1651 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Тайнствеността и меланхолията на една улица” – Джорждо де Кирико – 1914

“Тайнствеността и меланхолията на една улица” – Джорждо де Кирико – 1914 Автор / Източник: Надежда Павлова

“Бурлаки на Волга” – Иля Репин – 1870-73

“Бурлаки на Волга” – Иля Репин – 1870-73 Автор / Източник: Надежда Павлова

 “Парижка улица, дъждовен ден” – Гюстав Кайбoт - 1877

“Парижка улица, дъждовен ден” – Гюстав Кайбoт - 1877 Автор / Източник: Надежда Павлова

"Русалката" Автор / Източник: Надежда Павлова

Градски портали

Градски портали Автор / Източник: Надежда Павлова

Надежда Павлова откри своята изложба триптих

Надежда Павлова откри своята изложба триптих "Градски портали", "Портали без идеи" и "Портали в излишък" Автор / Източник: Надежда Павлова

Кадър от изложбата

Кадър от изложбата Автор / Източник: Надежда Павлова

Кадър от изложбата

Кадър от изложбата Автор / Източник: Надежда Павлова

PREV NEXT


Изложбата е част от програмата на четвъртото издание на Месец на фотографията, организиран от Национално сдружение Фотографска академия Янка Кюркчиева.

София, 4 юни 2013 г. - За четвърта поредна година в София се провежда Месец на фотографията. В това издание на инициативата, организаторите от Национално сдружение Фотографска академия Янка Кюркчиева са включили над 40 изложби на различни автори. Софийската публика ще види творби на утвърдени майстори и млади таланти, изпълнени с различни техники – от традиционната аналогова фотография през съвременните цифрови техники до включването на други изкуства като живопис, поезия, кино. Срещите с фотографското изкуство на български и чужди автори през Месец на фотографията 2013 намират място в различни пространства в София като галерии, културни институти, изложбени зали.
От 10 юни до 10 юли, корпоративната изложбена зала на Рока България, Експо Баня София е домакин на изложбата ПОРТАЛИ на Надежда Павлова. Авторката работи по проекта в продължение на 3 години. В него, тя разглежда билбордовете, присъстващи в градската среда като своеобразни портали, портали към илюзорно щастие или портали към отминали времена и ценности. Изложбата предлага един различен поглед към съвременната градска среда и развитието на обществото.

Заповядайте на откриването на изложбата ПОРТАЛИ с автор Надежда Павлова, на 10 юни 2013 г., от 18.00 ч. в Експо Баня София, бул. Мария Луиза 16.

Пълната информация за програмата на Месец на фотографията 2013, партньорите и пространствата, където може да посетите изложби, семинари, представяния може да намерите на www.monthofphotography.net .

Надежда Павлова

Надежда Павлова е родена през 1969г. Завършва Технически университет - София (1992), Университет за национално и световно стопанство (1998),  Арт колеж – София със специалности „Основи на фотографията” и „Артистична фотография” в класа на Борис Юскеселиев (2002) и „Фотографско изкуство”, Магистърска програма към Нов български университет (2012). От 2010 е член на Управителния съвет на Национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

По-важни изяви: Автор на самостоятелните изложби „Да отглеждаш ангел”, „Бягство в Елфика”, „Порция китайско”, „Дом за мен” и др. Нейни творби са печелили награди на български и международни конкурси, някои от които са:  Канон - снимка на годината’08 - първа награда за фотоесе, Фотоакадемика’07 - златен медал за репортажна фотография, Международен олимпийски комитет, Лозана, Швейцария 2007 - трета награда, Фото салон Вальево, Сърбия - златен медал и др.
През последните години участва и в организирането на множество изложби, семинари, презентации и като член на жури в различни конкурси.

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

www.bg.roca.com
www.roca.com

Автор: Roca

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори