Търси

Четвърти ресторант от веригата „При Яфата” отвори врати

Новият ресторант „Модерната кухня - При Яфата”, четвърти поред от веригата, отвори врати в София.

Четвърти ресторант от веригата  „При Яфата” отвори врати

Четвърти ресторант от веригата „При Яфата” отвори врати Автор / Източник: сп. “Още за къщата”

 

Новият ресторант „Модерната кухня - При Яфата”, четвърти поред от веригата, отвори врати в София. Той се намира срещу Операта, в сърцето на столицата. Интересен факт е, че три от всички заведения „При Яфата” се помещават в старинни къщи, които са реставрирани от собствениците на веригата. В последния ресторант „При Яфата” ретро стилът се преплита със съвременния дизайн, а традиционната българска кухня - със световните кулинарни образци. Заведението обитава 100-годишна къща в центъра на столицата, която е паметник на културата и разполага със 150 места.     

Концепцията на менюто кореспондира с интериора на ресторанта и представлява микс от традиционни български гозби и авторски ястия. Атракция за посетителите е барбекюто на дървени въглища, което е разположено в откритата кухня на първия етаж. Пред погледа на  клиентите се приготвят различни видове мариновани меса, както и пресни риби от Черно и Средиземно море. В менюто присъстват и популярни ястия от световната и европейската кухня, а също така и авторски специалитети, приготвени от главния готвач на заведението. Винената листа е съставена от квалифицирани сомелиери, членуващи в Българска асоциация на сомелиерите. 

 

Автор: сп. “Още за къщата”

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

Марти
20 Октомври 2010
14:44

01

  • Отрицателни Гласове 0
  • Положителни Гласове 0

Много приятна обстановка с меки тонове

 

evich
25 Октомври 2010
12:15

02

  • Отрицателни Гласове 0
  • Положителни Гласове 0

Посещавала съм ресторанта При Яфата, който се намира на улл Иван Асен II и съм много доволна! добре е , че тук се дава и такава информация!На сайта на ka6tata.com

затвори