Търси

Бош участва в инициативата „Мениджър за един ден“

Група Бош взе участие в инициативата „Мениджър за един ден“ и в кариерния форум „Професиите на бъдещето“.

Бош се включи в инициативата „Мениджър за един ден“

Бош се включи в инициативата „Мениджър за един ден“ Автор / Източник: www.bosch.bg, Снимкa: JA България

Стефан Златев от Бош Термотехника презентира на форум „Професиите на бъдещето“

Стефан Златев от Бош Термотехника презентира на форум „Професиите на бъдещето“ Автор / Източник: www.bosch.bg

Ивайло Кожинков от БСХ Домакински уреди презентира на форум „Професиите на бъдещето“

Ивайло Кожинков от БСХ Домакински уреди презентира на форум „Професиите на бъдещето“ Автор / Източник: www.bosch.bg

Лена Петкова, изп. директор на Роберт Бош с Магдалена Славова, студент в УНСС

Лена Петкова, изп. директор на Роберт Бош с Магдалена Славова, студент в УНСС Автор / Източник: www.bosch.bg

Панайот Николов, търговски директор Бош Автомобилно оборудване

Панайот Николов, търговски директор Бош Автомобилно оборудване Автор / Източник: www.bosch.bg

Йордан Дочев, търговски директор Бош Термотехника

Йордан Дочев, търговски директор Бош Термотехника Автор / Източник: www.bosch.bg

PREV NEXT
  • За втори път Група Бош се включва в популярната инициатива на образователната организация „Джуниър Ачийвмънт България“ 
  • 10 младежи от училища и университети от цялата страна прекараха един работен ден в офисите на Група Бош в София
  • На форума „Професиите на бъдещето“ представители на Бош вдъхновиха младите хора с презентацията „Дигиталното бъдеще през погледа на Бош“


За втори път Бош се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, по време на която близо 1000 младежи взеха участие в работното ежедневие на над 300 компании, институции и неправителствени организации в 79 града в страната. Инициативата се проведе на 30-ти октомври тази година. Учениците и студентите имаха възможност да се потопят в работната атмосфера в много от дивизиите на Бош България: „Автомобилно оборудване“, „Електроинструменти“, „Термотехника“, „Администрация“, както и в БСХ Домакински уреди България. Те се запознаха с реалната работна среда в офисите на един от водещите технологични концерни в света. 

Дияна Стоянова, студент в СУ „Св. Климент Охридски“, коментира впечатленията си от работния ден в Бош: „Забелязах, че всички работят много добре самостоятелно, но дори още по-добре умеят да си сътрудничат. Това беше първият ми досег с такава голяма компания и останах с много добро впечатление. Определено ме мотивирахте да се развивам с още по-големи темпове!“

Освен за работните процеси и организация в една международна компания, младите хора имаха възможност да получат ценни съвети за тяхното бъдещо кариерно и личностно развитие, включително и от ръководството на Бош.

„Работете много и бъдете смели. Не забравяйте, че айсбергът е само 1/3 над водата, а останалата част е скрита под повърхността. Не спирайте да учите, не се страхувайте от незнанието и приемайте предизвикателства. Бъдете смели, отговорни и съпричастни към всичко и всички около Вас!“ – такива вдъхновяващи пожелания отправи към младежите г-н Ивайло Рашев, управител на БСХ Домакински уреди България, който участва и в дискусия с тях в рамките на програмата в Бош.

Паралелно с „Мениджър за един ден“ на 30.10.2018 г. в София Тех Парк се проведе кариерния форум „Професиите на бъдещето“. Събитието беше открито от кмета на София Йорданка Фандъкова и от комисаря по цифрова икономика и общество в ЕК Мария Габриел, която направи видео обръщение към аудиторията. В допълнение изявени професионалисти от бизнеса говориха за дигитализацията в различните сфери – от образованието, през професиите в маркетинга, финансите и счетоводството, телекомуникациите, 3D визуализация и Интернет на нещата (IoT). Пред любопитните погледи на 400 ученици и студенти Бош презентира най-съществените тенденции на бъдещето в рамките на презентацията „Дигиталното бъдеще през погледа на Бош“. Стефан Златев от Бош Термотехника и Ивайло Кожинков от БСХ Домакински уреди споделиха с младежите как ще се промени утрешният ни свързан и дигитализиран свят и как можем да бъдем подготвени най-добре за предизвикателствата на променящия се пазар на труда.

В рамките на тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден“ са кандидатствали близо 2000 ученици и студенти. Това е 17-то издание на програмата и младежите, чиито личен и професионален път тя е докоснала, са вече почти 20 000. Като организатор JA България изчислява, че за тези 17 работни дни в инициативата „Мениджър за един ден“ от първото издание през 2002 г. досега, са отработени 1,7 млн. работни часа общо от всички участници, а ако се добавят и работните часове на техните домакини, мениджърите-титуляри, общо стават над 3 млн. работни часа.

Повече информация за „Мениджър за един ден“ можете да прочетете тук. 

Повече информация за кариерния форум „Професиите на бъдещето“ можете да прочетете тук. 

Снимки: JA България

Автор: Роберт Бош ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори