Търси

Посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония

В събитието се включиха близо 50 участника.

Проведе се посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония

Проведе се посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония Автор / Източник: www.tondach.bg

Обиколката започна от находището на глина

Обиколката започна от находището на глина Автор / Източник: www.tondach.bg

Присъстващите се запознаха отблизо с производствения процес в завода

Присъстващите се запознаха отблизо с производствения процес в завода Автор / Източник: www.tondach.bg

В събитието се включиха близо 50 участника

В събитието се включиха близо 50 участника Автор / Източник: www.tondach.bg

Презентацията на системните решения, предлагани от Тондах България

Презентацията на системните решения, предлагани от Тондах България Автор / Източник: www.tondach.bg

Представяне на най-добрите практики при производство на керемиди

Представяне на най-добрите практики при производство на керемиди Автор / Източник: www.tondach.bg

PREV NEXT

Тондах България ЕООД организира посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония, намиращ се в гр. Виница, на около 80 км. от българската граница. Събитието се проведе на 13-ти и 14-ти май 2016г. и събра около 50 участника, сред които представители на фирмата-организатор, колеги от Тондах Македония и майстори-полагачи от цяла България.

Посещението бе насочено към майстори-полагачи на покриви, които имат опит в работата с продуктите на Тондах и искат да обогатят познанията си за техните качества, преимущества и тънкости при използването им. Присъстващите имаха възможността да се запознаят отблизо както с производствения процес в завода, така и да видят на практика приложението на керамичните керемиди, керамични и некерамични аксесоари Тондах.

Визитата в завода във Виница премина през всички производствени звена и разгледа пътя на глината от изходна суровина, през етапите на обработка и превръщането ѝ в керамика. Обиколката започна от находището на глина, премина през съоръженията, където суровината се смила до необходимата големина от 200 до 500 микрона и се смесва с вода, за да се получи необходимата консистенция, продължи с машините, където керемидите се пресоват, достигна до сушилните и поточната линия, където керемидите се оцветяват с т.нар. енгоби и до пещите, където се изпичат.

Специално място в обиколката бе отделено на лабораторията, където готовите керамични керемиди се тестват, за да се провери тяхната издръжливост и да не се допусне отклонение от отличното качество. Участниците разгледаха и залата, където се произвеждат специалните гипсови форми, представляващи негатив на формата на керемидата, които при пресоване под високо налягане спомагат за правилната геометрия и гладка повърхност на керемидите.

По време на посещението, майсторите-полагачи бяха придружавани от представители на Тондах България и Тондах  Македония, които разказаха подробно за производствения процес и за някои специфични моменти при създаването на продуктите на Тондах и отговаряха на въпросите, възникнали по време на посещението. След края на обиколката в завода, пред участниците в мероприятието бе проведена демонстрация на системни решения Тондах и сесия с въпроси и отговори.

Част от събитието бе и презентацията на системните решения, предлагани от Тондах България, илюстрирани от г-н Борис Николов, Мениджър Продажби и Търговски представител за Източна България. По време на презентацията бяха разгледани в детайли различните керамични и некерамични аксесоари, които са неизменна част от цялостната покривна система Тондах, а правилното им монтиране и прилагането им върху покрива, са гаранция за неговата издръжливост, функционалност и естетична визия.

Тондах България ЕООД планира провеждането на още подобни посещения, които да дадат възможност за поглед отблизо към работата на световно ниво и да покажат най-добрите практики при производството на керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, оформящи цялостни системни решения за скатни покриви.


Автор: Тондах България ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори