Търси

Започна строителството на пасивна къща в с. Войняговци

Стандарта "Пасивна Къща" е изключително рентабилен при един климат като нашия, където имаме студени зими и горещи лета.

Изкоп

Изкоп Автор / Източник: Пасивна Къща България ЕООД

Полагане и тестване на хидроизолацията

Полагане и тестване на хидроизолацията Автор / Източник: Пасивна Къща България ЕООД

Полагане на XPS 20 см. под основите

Полагане на XPS 20 см. под основите Автор / Източник: Пасивна Къща България ЕООД

Отливане на фундамент

Отливане на фундамент Автор / Източник: Пасивна Къща България ЕООД

PREV NEXT

На 15-ти Септември 2015г. започна строителството на еднофамилна къща в с. Войняговци, която е проектирана по стандарта "Пасивна Къща Класик".
Теренът се намира на южния склон на Стара Планина, в края на селото и има прекрасна гледка към София и околоностите. Разстоянието с кола до центъра на София е 20 мин.

Сградата e проектирана за четиричленно семейство, с РЗП 238 кв.м., като има дневна, трапезария, кухня и тоалетна на партерния етаж, спалня, две детски стаи и две бани на първия етаж и кабинет и техническо помещение на втория етаж. Тя ще бъде изпълнена с добре познатата, класическа технология – стоманобетонна конструкция и тухлена зидария, с необходимата изолация.

Идеята на Инвеститора - "Пасивна Къща България" ЕООД е сградата да бъде сертифицирана по стандарта "Пасивна Къща Класик". Тя ще може да покаже не само какво представлява една Пасивна Къща и как работи тя, но и да докаже рентабилността и целесъобразността на стандарта в нашите климатични условия - допълнителната инвестиция е от 3 до 15 % по-висока, като нейната възвръщаемост е в рамките на 3 до 15 години.

Очакваният ефект - тази сертифицирана Пасивна Къща да накара много инвеститори да преосмислят рентабилността за своите бъдещи инвестиции и да даде тласък в строителството на пасивни сгради в България.

Автор: Светлин Добревски

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори