Търси

ВИ ДЖИ ЕФ представи решения с ландшафтно приложeние

В унисон с пиродата - ВИ ДЖИ ЕФ представи алтернативни решения с ландшафтно приложение

В унисон с пиродата - ВИ ДЖИ ЕФ представи алтернативни решения с ландшафтно приложение

В унисон с пиродата - ВИ ДЖИ ЕФ представи алтернативни решения с ландшафтно приложение Автор / Източник: ВИ ДЖИ ЕФ

Успешно приложение на габионни конструкции в ландшафтната архитектура

Успешно приложение на габионни конструкции в ландшафтната архитектура Автор / Източник: ВИ ДЖИ ЕФ

PREV NEXT

В края на изминалата седмица ВИ ДЖИ ЕФ представи системи за ерозионен контрол, габиони и откоси със зелено лице при формиране на открити пространства. Основен акцент в презентацията бе поставен върху стабилизиране на откоси с последващо развитие на растителност - повърхностно чрез геоклетки, синтетични и биорогозки, и в дълбочина - чрез фабрични модулни системи тип "армиран насип".

Сред предимствата на тези материали бяха откроени умелото вписване в естествената среда, безпроблемното затревяване и укрепване на кореновата система на растенията. Изпълнени проекти, включително: прилежащи площи към Терминал 2 на Летище София, Тренировъчна база на ФК Лудогорец в Разград, прилежащи площи към магазин ИКЕА в София, и други демонстрираха възможностите на посочените решения. Интерес предизвика и приложението на геоклетки в системи за зелен скатен покрив, реализирано в обекти като "Къща на равноденствието" край Каварна и Линкълн Център в Ню Йорк.

Част от презентацията бе посветена на използването на габиони за изграждане на подпорни стени, огради и портали, облицовки, пейки, декоративни елементи и арт инсталации в паркове, градини и дворни пространства, изкуствени и естествени водоеми, подкрепена с примери за успешното приложение на габионни конструкции в ландшафтната архитектура от цял свят.

Събитието бе организирано съвместно с КАБ - Архитектурна колегия "Ж" към София град и с любезен домакин - Централен дом на архитекта в София.

Автор: ВИ ДЖИ ЕФ

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори