Търси

Моята къща с VЕLUX 2018

Конкурсът приключи и вече е ясен победителя.

В къщата победител са вложени над 10 покривни прозореца от серия „Премиум“

В къщата победител са вложени над 10 покривни прозореца от серия „Премиум“ Автор / Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Победителят в конкурса

Победителят в конкурса "Моята къща с VЕLUX 2018" Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Къщата победител се намира във вилна зона в обл. София с уникална гледка

Къщата победител се намира във вилна зона в обл. София с уникална гледка Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Дневният тракт

Дневният тракт Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Поглед към кухненския остров с трапезарията

Поглед към кухненския остров с трапезарията Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Разпределение - етаж 1

Разпределение - етаж 1 Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Разпределение - етаж 2

Разпределение - етаж 2 Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

Разрез

Разрез Автор / Източник: Велукс България, www.velux.bg

PREV NEXT

Второто издание на конкурса  „Моята къща с VELUX” приключи. Благодарим на всички участници, които се включиха в него и ни изпратиха своите вдъхновяващи проекти, както и на нашите Фейсбук фенове, които в продължение на почти месец, гласуваха за своя фаворит.

Специално подбраният екип от жури
, състоящо се от арх. Борис Борисов, Борисов & Борисов Архитекти; арх. Габриела Джамбазова, Архитектурно студио АРТ НЮ ВИЖЪН; арх. Гиляна Комитова, МИА Архитекти и арх. Мартин Христов, Архитектурно студио Е-АРХ СТУДИО оцениха 10-те проекта, които получиха най много гласове от онлайн потребителите и дадоха своите професионални оценки за проектите.

Ползите от поставянето на покривни прозорци при реконструкция или строеж на къща са от съществено значение за благоденствието на съвременния човек. Увеличаване на енергийната ефективност, оптимално ползване на дневната светлина в помещенията, разширяване на полезната жилищна площ и подобряване на вътрешния климат и вентилация са само част от тях.

В тазгодишното издание на конкурса, организаторите от ВЕЛУКС България, видяха много разнообразни проекти от гледна точка на архитектура, максимално естествено осветяване на помещенията, ефективно използване на дневната светлина при проектирането, стремеж към по-голям комфорт в домовете и разпределение на вътрешните площи.

В конкурса участваха общо 21 проекта, почти половината от които – реконструкция на настоящи фамилни къщи. Организаторите с радост споделят, че все повече потребители все по-често се замислят за проблема с не добре осветените помещения, липсата на вентилация и здравословен климат в домовете им и  търсят активно решение на тези проблеми като извличат максимума на дневната светлина и комфорта чрез покрива.

Победителят в конкурса “Моята къща с VELUX” 2018 се е ръководил точно от тези проблеми при проектирането на дома си и е искал да се възползва максимално от подпокривното пространство. Обектът представлява еднофамилна жилищна сграда, свободно стояща в парцела и ситуирана в северозападната му част. Намира се във вилна зона в обл. София с уникална гледка. Сградата се състои от две надземни нива, а покривните прозорци допринасят за максималната осветеност и уют на всички помещения, както и за уникалната визия на къщата. Вложени са над 10 покривни прозореца от серия „Премиум“ като част от тях са в комбинация с вертикален елемент за още по-голям комфорт и удобство в помещенията. Покривът се превръща в сградна обвивка, предпазваща сградата от външните фактори, но щедро пропускаща дневна светлина. Покривните прозорци отговарят на нуждите на помещенията не само за светлина и свеж въздух, но и поглед навън, и връзка с природата и красивата местност.

Разгледайте всички проекти тук.
Почерпете вдъхновения за вашия дом тук.

Автор: Велукс България

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори