Търси

Патрик Шумахер ще разкрие имената на победителите в конкурса

Патрик Шумахер, директор на Zaha Hadid Architects, ще председателства церемонията по награждаването на седмото издание на Международния конкурс за дизайн на Roca, jumpthegap

Патрик Шумахер ще разкрие имената на победителите в конкурса

Патрик Шумахер ще разкрие имената на победителите в конкурса Автор / Източник: ROCA

Panacea на Mohamadreza Shahmohammadi

Panacea на Mohamadreza Shahmohammadi Автор / Източник: ROCA

Sanctuary на Bodin Hon и Dilara Kan

Sanctuary на Bodin Hon и Dilara Kan Автор / Източник: ROCA

Tank – save the water на Maya Prokhorova

Tank – save the water на Maya Prokhorova Автор / Източник: ROCA

WCircle на Charbel El Tawil

WCircle на Charbel El Tawil Автор / Източник: ROCA

Flow shower system / the experience of water на Zuzanna Wilkirska

Flow shower system / the experience of water на Zuzanna Wilkirska Автор / Източник: ROCA

Lambda на Denis Lara Molina

Lambda на Denis Lara Molina Автор / Източник: ROCA

Olaia на Diogo Cunha и Tiago Festa

Olaia на Diogo Cunha и Tiago Festa Автор / Източник: ROCA

Shower-Tub на Abdurrahman Suheylhan Onal

Shower-Tub на Abdurrahman Suheylhan Onal Автор / Източник: ROCA

Babylon на Caterina Elena Vianna Iniguez и Ferran Gesa Zaragoza

Babylon на Caterina Elena Vianna Iniguez и Ferran Gesa Zaragoza Автор / Източник: ROCA

BIOUNIT на Aleks Cicha и Charles Chambers

BIOUNIT на Aleks Cicha и Charles Chambers Автор / Източник: ROCA

Delta на Michał Hondo и Kinga Grzybowska

Delta на Michał Hondo и Kinga Grzybowska Автор / Източник: ROCA

Luxury with Sustainability на Natasha Jadhav

Luxury with Sustainability на Natasha Jadhav Автор / Източник: ROCA

PREV NEXT
Babylon_CaterinaElena-FerranGesa Biounit_Aleks_Charles Delta_Michal-Kinga Flow-showerSistem_ZuzannaWilkirska Lambda_DenisLara LuxuryWithSustainability_NatashaJadhav Olaia_DiogoCunha-TiagoFesta Panacea_Mohammadreza Sanctuary_Bodin-Dilara ShowerTub_Abdurrahman Tank-savethewater_MayaProkhorova WCircle_CharbelElTawil
  • Церемонията по награждаването ще се проведе в Disseny Hub Barcelona на 17 октомври 2017 г. 
  • Председателят на журито Патрик Шумахер, ще изнесе беседа от серията jumpthegap talk преди да разкрие имената на победителите в това издание на конкурса.

 17 октомври е датата, избрана за церемонията по награждаването на седмото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap. На събитието в Disseny Hub Barcelona (DHB) ще бъдат обявени имената на тримата победители, които журито избира от дванадесетте проектa финалисти.

Организиран от Roca и BCD Барселона дизайн център (Barcelona Design Centre), конкурсът отбелязва своето специално издание, което съвпада с честването на 100-годишнината на Roca. С това издание jumpthegap затвърждава международния си характер, с над 600 представени проекта от 134 страни. Аржентина, Бразилия, Китай, Австралия, Русия, Пакистан, Египет, Индия и Испания са страните, представени с най-много участници.

Журито, което обсъжда проектите в категориите Професионалисти и Студенти е в състав Патрик Шумахер, директор на Zaha Hadid Architects и председател на журито; Хосеп Конгост (Испания), директор Дизайн и иновации в Roca; Владимир Пирожков (Русия), дизайнер, главен изпълнителен директор на Център за създаване на прототипи с висока сложност KINETICA; Бенедета Талябу (Италия), архитект, директор на EMBT и на фондация Enric Miralles; Анджали Сринивасан (Индия), дизайнер, директор на ChoChoMa Studios; Исабел Ройг (Испания), генерален директор на BCD Barcelona Centro de Diseno; Валентин Водев (България), дизайнер, основател на Vodev Studio; и Ма Йнсонг (Китай), основател на MAD Architects. С гласовете на тези осем експерти, проектите финалисти и техните автори са:

- За награда Професионалисти:
Panacea на Mohamadreza Shahmohammadi
Sanctuary на Bodin Hon и Dilara Kan
Tank – save the water на Maya Prokhorova
WCircle на Charbel El Tawil

- За награда Студенти:
Flow shower system / the experience of water на Zuzanna Wilkirska
Lambda на Denis Lara Molina
Olaia на Diogo Cunha и Tiago Festa
Shower-Tub на Abdurrahman Suheylhan Onal

Финалистите за специалната награда на Фондация We Are Water се избират от жури, съставено от Ксавиер Торрас (Испания), директор на фондация We Are Water; Софи Томас (Великобритания), основател и директор на Thomas Matthews Agency; и Хенк Овинк (Холандия), специален пратеник по Международните водни работи на Кралство Нидерландия.

- Финалисти за наградата на фондация We Are Water:
Babylon на Caterina Elena Vianna Iniguez и Ferran Gesa Zaragoza
BIOUNIT на Aleks Cicha и Charles Chambers
Delta на Michał Hondo и Kinga Grzybowska
• Luxury with Sustainability на Natasha Jadhav

Победителите в конкурса ще бъдат обявени от председателя на журито Патрик Шумахер, известен архитект с над 30-годишна кариера в дизайнерската и архитектурна фирма на Заха Хадид, където е естествен неин наследник като директор на компанията. За да бъде най-пълноценно неговото присъствие на церемонията по награждаването, той ще изнесе кратка jumpthegap talk беседа  за визията си за настоящето на дисциплините архитектура и дизайн и възможностите, които бъдещето може да предложи.

С цел разпространение на реалния опит, съдържание и знания за дизайна и архитектурата, jumpthegap talk срещите събират известни професионалисти и експерти от двете дисциплини, които споделят своето виждане по ключови за сектора въпроси. Ръководени от създателите на конкурса, тези събития се провеждат през цялата година в различни градове по света като София, Букурещ, Барселона, Мадрид, Москва и др. В България, през февруари тази година се проведе jumpthegap talk среща - дискусия с участието на дизйнера Валентин Водев, член на международното жури на конкурса за млади дизайнери jumpthegap.

Пълната информация за международния конкурс jumpthegap e публикувана на www.jumpthegap.net и във фейсбук www.facebook.com/jumpthegap/

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

BCD, Барселона Дизайн Център, е институция, която насърчава дизайна като инструмент за промяна, за да направи компаниите и организациите по-иновативни, международни и устойчиви. С опит от повече от 40 години в услуга на дружества и публични институции, BCD има за цел също така да популяризира марките Barcelona и Catalonia като международен еталон за творчеството и иновация. Освен това, BCD чрез Barcelona Design Week е основател и член на World Design Weeks, световна мрежа от големи събития в света на дизайна, които предлагат широк спектър от възможности за фирми и дизайнери на различни пазари. 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси.

Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.

Автор: Рока България

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори