Търси

ВЕЛУКС България обяви победителите на архитектурен конкурс

ВЕЛУКС България обяви победителите във второто издание на конкурса "Животворна светлина" през 2015 година.

ВЕЛУКС България обяви победителите във второто издание на конкурса Животворна светлина през 2015 година

ВЕЛУКС България обяви победителите във второто издание на конкурса Животворна светлина през 2015 година Автор / Източник: www.velux.bg

Еднофамилна къща, с.Чеканчево

Еднофамилна къща, с.Чеканчево Автор / Източник: www.velux.bg

Очна болница – гр.Варна

Очна болница – гр.Варна Автор / Източник: www.velux.bg

Очна болница – гр.Варна

Очна болница – гр.Варна Автор / Източник: www.velux.bg

Бунгала в авиопарк Лесново

Бунгала в авиопарк Лесново Автор / Източник: www.velux.bg

Фамилна къща - House A01

Фамилна къща - House A01 Автор / Източник: www.velux.bg

Фамилна къща - House A01

Фамилна къща - House A01 Автор / Източник: www.velux.bg

Студио за архитектура и дизайн dontDIY, гр. София

Студио за архитектура и дизайн dontDIY, гр. София Автор / Източник: www.velux.bg

PREV NEXT

ВЕЛУКС България проведе второто издание на конкурса за архитектурни проекти, демонстриращи възможностите при използването на покривни прозорци в България – „Животворна светлина“. Тазгодишната тема на конкурса отново беше „Съчетаване на българската архитектура със световните модерни тенденции“.

В конкурса взеха участие архитекти и архитектурни студиа от цялата страна, които се състезаваха в двете конкурсни категории: 1) Фамилна къща и 2) Други сгради – жилищна, обществена, офис, хотел и т.н.

В категория „Фамилна къща“ призовото място спечели проектът за Еднофамилна жилищ-на сграда в с. Чеканчево на арх. Десислава Кичашка-Крумова.

В категория „Други сгради“ бяха връчени две награди. Първа награда взе впечатляващият проект на Очна Болница в гр. Варна на арх. Жаклин Митова.
В същата категория тази година за първи път ВЕЛУКС България присъди и почетна награда за творчески проект на арх. Мария Петрова и арх. Владимир Попов за проекта Бунгала в авиопарк Лесново.

Безспорно най-очакваната и оспорвана номинация бе за Голямата награда на конкурса. Тя отиде при Студио за архитектура и дизайн dontDIY, гр. София за проекта им House A01. Талантливите архитекти от dontDIY – Светослав Мичев, Стeфан Минков, Христо Станкушев и Антонина Илиева – са носители на множество национални и международни награди от различни архитектурни форуми, а вече с гордост ще добавят в това число и престижната награда на ВЕЛУКС България от конкурса „Животворна светлина 2015“. Наградата включва посещение на сгради от Model Home 2020 – проект за устойчиви сгради на бъдещето, създаден и реализиран изцяло по идея на VELUX.

Архитектурните проектите на 2015 г. бяха разгледани и оценявани от професионално жури в състав:

1. арх.Хенрик Норландер Смит, ръководител на отдел, подкрепящ VELUX компании по целия свят в различни архитектурни проекти с фокус върху идеята за устойчив начин на живот.
2. арх.Пламен Генчев, съоснователя на архитектурното и дизайнерско студио Вамос ООД, спечелил конкурса "Животворна светлина 2014"
3. арх.Мария Давчева – Съюз на Архитектите в България, Главен редактор на Списание Архитектура

В началото на 2015 г. победителят в миналогодишното първо издание на архитектурния конкурс арх. Пламен Генчев от дизайнерско студио Вамос ООД, гр. София посети сгради от проекта Model Home 2020 – Active House в Дания. Впечатлен от архитектурата и решенията, които дават продуктите и аксесоарите на компания VELUX, той даде специално интервю, което можете да прочете оттук: http://jivotvorna-svetlina.velux.bg/bg/news_more/golyamata-nagrada 

Повече информация можете да откриете на официалната интернет страница на конкурса: http://jivotvorna-svetlina.velux.bg/bg/ 

Следвайте ни във фейсбук: 
http://www.facebook.com/VELUX.bg 
http://www.facebook.com/jivotvornasvetlina/ 

За VELUX Group

В продължение на повече от 70 години VELUX Груп създава по-добри условия на живот за хората по целия свят. Извличаме максимума от дневната светлина и свежия въздух през покрива. Нашата продуктова гама включва покривни прозорци и капандури, както и набор от декоративни и слънчеви сенници, ролетни щори, инсталационни решения и интелигентни домашни управления. Тези продукти помагат да се осигури здравословен и устойчив вътрешен климат за работа и учене, за игра и забавление. Ние работим в световен мащаб – имаме продажби и производство в повече от 40 страни и около 10 000 служители по целия свят. Групата VELUX е собственост на VKR Holding A/S, акционерно дружество, изцяло притежавано от фондации и семейство. За повече информация, посетете www.velux.com.

Автор: Велукс България

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори