Търси

Наближава годишната конференция на интериорните дизайнери

Предстоящата дизайн конференция ще дискутира ролята на дизайнера в концепцията за помещението

Гена Събева по време на първата годишна конференция на интериорните дизайнери

Гена Събева по време на първата годишна конференция на интериорните дизайнери Автор / Източник: Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ)

Годишната конференция на интериорните дизайнери, която ще се проведе на 03 декември ще фокусира вниманието върху детайлите на професията.
Според г-жа Гена Събева – председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), сред широката публика е абсолютно неизвестно какво точно прави интериорния дизайнер. „Смята се че той идва, за да ти каже в какъв цвят да си боядисаш стените и от къде да си купиш мебелите. Истината е, че интериорният дизайнер съчетава в себе си познания по архитектура, технологии, материалознание, конструиране на мебели, цветознание, естетически усет и история на изкуството. Директният контакт с инвеститора изисква естествено да бъде и психолог, за да разбира възложителя, да усети неговите специфични нужди и да реализира желанието му. Добрият дизайнер изгражда концепция за помещението, така че да съчетае, визия, ергономия, функция и индивидуален облик.“ 

АИДБ организира втората годишна конференция с подкрепата на компаниите ОРГАХИМ, ИДЕАЛ СТАНДАРТ, БОРСА ЗА МАТРАЦИ, FEYDOM, GALA Collezione, Smartity и Мебелна палата ЛАЗУР. Всички организации, които работят в посока популяризиране на професията на интериорния дизайнер също са партньори на събитието. Генчо Гоев от ДИБЛА (виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор) и Елица Ненчева Изпълнителен директор на БКДМП ще обсъдят методиката за създаване на ценоразпис на дизайнера - минимални и максимални цени.  Очаква се тази тема да предизвика голям интерес, тъй като в България принципа на ценообразуване е за 1м2 РЗП, докато във всички останали страни е % върху стойността на инвестицията. Според г-жа Събева „интериорният проект да е отделна част при проектирането ще засегне важността на професията и какво още трябва да знае интериорният дизайнер за да има правото на архитекта да преустройва помещения.“

Много актуална тема са и възможностите за финансиране по Европейски проекти на дизайнерски студия и частни лица. „Евро пари за дизайнери“ е темата в дискусионния панел, по която ще говори г-жа Таня Илиева, консултант в разработване и управление на проекти за бизнеса и администрацията, оценител на проектни предложения по европейските програми.

След втората част, която ще представи опита на водещи имена в интериорния дизайн от международната сцена, конференцията ще завърши с двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели.

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите на официалната страница на конференцията и в страницата на събитието във Facebook .

Автор: Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ)

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори